5 vinkkiä kotikylpylään: hemmottele itseäsi kotona

5 vinkkiä kotikylpylään: hemmottele itseäsi kotona

Ihanan rentouttavaa hemmotteluaikaa sekä mielelle että keholle. Kuulostaako houkuttelevalta? Lue alla olevat kotikylpylävinkit, joita voit hyödyntää omassa kodissasi. Monet meistä elävät kiireistä elämää, jonka aikana pysähdymme aivan liian harvoin hemmottelemaan itseämme. Siksi sinun kannattaa ottaa päivä kalenterista vapaaksi, tai edes tunti, luodaksesi oman kylpyläsi kotiin.


Sinulla ei tarvitse olla paljon wellness-tuotteita valmiina. Voit helposti tuoda ylellisyyden ja hemmottelun tunteen kotiisi käyttämällä vain sitä, mitä sinulla jo on. Kyse on myös siitä, että osaat nauttia hetkestä.


Jos kaipaat inspiraatiota siihen, miten voit antaa itsellesi aikaa hemmotteluun, löydät tästä ideoitamme kotoisaa kylpyläpäivää varten. Sen jälkeen voit itse päättää, haluatko tehdä kaiken mahdollisen vai valitsetko vain osan vinkeistä käyttöön. Kaikki riippuu ajastasi ja halustasi. Pidä hauskaa ja nauti!

1. Luo oikea tunnelma

Ympäristöllä voi olla suuri merkitys, kun haluat luoda oman kylpyläkokemuksen kotonasi. Kyse on siitä, että pääset oikeaan mielentilaan, ja monet asiat voivat auttaa tässä tavoitteessa.


Voit aloittaa sammuttamalla kattovalaisimen ja sytyttämällä sen sijaan kynttilöitä. Ehkä sinulla on tuoksukynttilöitä, joissa on myös miellyttävä aromi? Jos näitä ei ole saatavilla, voit käyttää tavallisia kynttilöitä ja saada tuoksun muutamasta tuoksutikusta tai jopa vain kaapista löytyvästä hajuvedestä.


Rauhallinen musiikki auttaa myös luomaan tunnelmaa. Netissä on saatavilla paljon soittolistoja, jotka sopivat täydellisesti luomaan kylpylätunnelmaa kotiin.


Ota esiin mukavat pyyhkeet ja pesulaput sekä kylpytakki ja tohvelit. Ne ovat valmiina odottamassa, kun tulet myöhemmin suihkusta.


Kokoa pieni lautanen lempivälipaloistasi. Se voi sisältää pähkinöitä, hedelmiä tai ehkä joitakin vihanneksia. Muista myös ottaa esille juotavaa – halusitpa sitten kylmää vettä, kupin teetä tai virkistävää mehua. Tämä tuo hieman ekstramukavuutta kylpyhetken ympärille.


Miten luoda kotikylpylä?

Jos seuraat opastamme kotikylpylän valmisteluun, resepti on seuraava:

1. Luo oikea tunnelma ympäristön huolellisella valmistelulla

2. Aloita pisimpään kestävillä hoidoilla

3. Nauti kuumasta kylvystä ja jatka hoitoja

4. Hoida ihoa kosteuttavilla tuotteilla

5. Vietä loppupäivä rauhalliseen tahtiin


Kotikylpylän valmisteluun ei kuitenkaan ole olemassa yhtä ainoaa tapaa. Tämä riippuu sinusta ja varustuksesta sekä myös siitä, kuinka kauan haluat käyttää tähän aikaa. Kaipaavatko vartalosi, kasvosi, hiuksesi ja jalkasi hemmottelua? Tai ehkä vain osa näistä?


Mitä tarvitset kylpyläpäivää varten?

Mitä enemmän haluat nauttia kotikylpylästäsi, sitä enemmän tarvitset erilaisia tarvikkeita. Mutta on asioita, jotka on aina hyvä olla mukana. Kyseessä voi olla mukava pyyhe, joitain hyviä kauneudenhoitotuotteita- ja tarvikkeita. Näin olet varmasti hyvässä vauhdissa kohti täydellistä kotikylpyläkokemusta.


Alta näet suosituksemme, jos haluat hyödyntää ideoitamme itsehoitoon kotona.


Tarvikkeet

 • Kynttilät
 • Tuoksutikut tai -kynttilät
 • Kaiutin
 • Pyyhkeet
 • Kylpytakki
 • Tohvelit
 • Juomia
 • Naposteltavaa

2. Hoitojen aloitus

Kun olet varmistanut, että kotisi kylpyläympäristö on kutsuva, olet valmis aloittamaan kotikylpylästä nauttimisen. Voit halutessasi aloittaa sellaisilla hoidoilla, jotka kestävät pidempään.


Hyvä aloitus on koko vartalon kuivaharjaus. Jos sinulla ei ole kuivaharjaa, voit käyttää myös kuivaa froteepyyhettä. Kuivaharjauksella on useita myönteisiä vaikutuksia kehoon. Se lisää verenkiertoa, poistaa kuolleet ihosolut ja antaa kauniin hehkun. Harjaa koko kehoasi pyörivin liikkein - mutta ei niin kovaa, että se sattuu ja iho alkaa punoittaa. Muista, että sekä sinun että pyyhkeen tai harjan on oltava kuiva.


Voit suosia hiustenhoitoainetta, antaen sen vaikuttaa pidempään ennen huuhtelua. Joidenkin hiustenhoitoaineiden täytyy vaikuttaa jopa 30 minuuttia, ja jos käytät sellaista, voit aloittaa pesemällä hiukset shampoolla ja levittämällä hoitoaineen. Käytä odotusaika muihin hoitoihin tai nauti rauhasta ja hiljaisuudesta hyvän kirjan tai hiljaisen musiikin parissa.


Hyvä idea aloitukseen on myös miellyttävä jalkakylpy. Etsi tarkoituksenmukainen kylpysaavi tai -vati ja täytä se haalealla vedellä. Lisää muutama tippa jalkakylpyöljyä ja ehkä hieman jalkakylpysuolaa – tai vain jompikumpi näistä kahdesta. Nauti 10-15 minuuttia, esimerkiksi hiustenhoidon yhteydessä.


Tarvikkeet

 • Kuivaharja tai froteepyyhe
 • Shampoo
 • Hiustenhoitoaine
 • Kylpysaavi tai -vati
 • Jalkakylpyöljy
 • Jalkakylpysuola
Sinulla ei tarvitse olla paljon wellness-tuotteita valmiina

3. Nauti lämpimästä kylvystä

Nyt on aika ottaa mukava lämmin kylpy. Jos sinulla on kylpyamme, voit käyttää kodin kylpyläkokemusta varten toista niksiä: laita veteen kylpysuolaa. Se on rentouttavaa ja auttaa viimeistään irrottautumaan arjesta.


Jos sinulla ei ole kylpyammetta rentoutumista varten, voit myös saada samanlaisen kokemuksen suihkun alla. Jos et ole jo hoitanut hiuksia ennen kylpyä, pese hiukset ensin shampoolla ja lisää sitten hoitoaine. Jatka hemmottelua hoitoaineen vaikuttaessa.


Kun ihosi on kostea, saippuoi se hyvällä kylpysaippualla. Valitse haluamasi tuoksu ja hiero saippuaa rauhassa. Voit myös käyttää tässä vaihtoehtoisesti vartalon kuorintavoidetta. Levitä sitä pyörivin liikkein ja anna sen kuoria ihoa. Huuhtele saippua tai kuorinta-aine pois ja tunne miellyttävän puhtaan ihon tunne.


Jos sinulla on hoitoainetta hiuksissa, se on hyvä huuhdella pois tässä vaiheessa. Varmista, että peset sen hyvin pois ja lisää tämän jälkeen hiusbalsamia. Anna balsamin vaikuttaa hiuksissasi ennen kuin siirryt seuraavaan hoitoon.


Myös kasvot tarvitsevat ehdottomasti hemmottelua. Kuten muunkin vartalon kohdalla, voit käyttää joko hyvää kasvojen puhdistusainetta tai kuorinta-ainetta, joka poistaa kuolleet ihosolut ja lisää verenkiertoa.


Viimeinen vaihe on huuhtoa balsami pois hiuksista. Muista huuhdella hiukset hyvin, jotta hiuksiin ei jää aineiden jäämiä, jotka voivat tehdä hiuksista rasvaiset.


Tarvikkeet

 • Kylpysuola
 • Shampoo
 • Hiusbalsami
 • Hiustenhoitoaine
 • Kylpysaippua
 • Vartalon kuorinta-aine
 • Kasvojen puhdistusaine
 • Kasvojen kuorinta-aine

4. Hoida ihoasi

Kun poistut kylvystä, taputtele ihosi kuivaksi pyyhkeellä. Tämän jälkeen on aika kosteuttaa iho.


Vartalo voidaan kosteuttaa vartalovoiteella tai vartaloöljyllä. Valintasi riippuu siitä, mistä pidät eniten. Ota aikaa ja tilaa  kotikylpylällesi. Kun olet levittänyt vartalovoiteen, pue kylpytakki päällesi. Tällöin pysyt myös pysyä lämpimänä.


Kun vartalohoito on valmis, voit siirtyä kasvoihin. Tarjoa kasvoillesi hyvä kasvonaamio. On ihostasi ja tarpeistasi kiinni, millaista kasvonaamiota haluat käyttää. Useimmat kasvonaamiot tarvitsevat jonkin verran aikaa toimiakseen. Siksi voit levittää naamion ja käyttää odotusajan ihon kosteuttamisen jatkamiseen.


Kun kasvonaamio vaikuttaa, voit levittää jalkavoidetta jalkoihisi. Jos kotikylpyläsi hoidot ajoittuvat iltaan, voit levittää ylimääräisen kerroksen voidetta, pukea sukat jalkaasi ja nukkua jalkavoiteen kanssa yön yli.


Myös kädet ansaitsevat hieman hemmottelua. Ota esiin laadukas käsivoide ja kosteuta kätesi hyvin. Jos haluat, voit myös viilata kynnet ja viimeistellä ne kynsiöljyllä.


Kasvonaamio tulee huuhtoa pois. Käytä pesulappua ja haaleaa vettä, ja käytä lopuksi ihotyypillesi sopivaa kasvovoidetta. Silmänympärysiho voi olla hieman herkkä, joten tälle alueelle kannattaa käyttää silmänympärysvoidetta. Älä unohda huuliasi – ne hyötyvät huulirasvasta tai huulivoiteesta.


Tarvikkeet

 • Vartalovoide tai vartaloöljy
 • Kasvonaamio
 • Jalkavoide
 • Käsivoide
 • Kynsiviila
 • Kynsiöljy
 • Kasvovoide
 • Silmänympärysvoide
 • Huulirasva

5. Loppupäivä

Jos olet ajoittanut kotikylpyläsi iltaan, saatat olla valmis pukeutumaan yövaatteisiin ja siirtymään peiton alle. Olet luultavasti jo hyvässä vauhdissa rentoutumisessa ja hyvät yöunet ovat turvatut.


Voi myös olla, että päivästä on vielä jonkin verran jäljellä. Jos näin on, voit jatkaa päivää samaan, rauhalliseen tahtiin. Vaihda kylpytakki johonkin pehmeään ja mukavaan oloasuun ja pidä suunnitelmat ja askareet minimissä.


Viimeinen kotikylpyläteemaan liittyvä hemmotteluhetki voi olla kynsilakan laittaminen sormien kynsiin ja ehkä myös varpaiden kynsiin. Kynsilakka myös koristaa pidempään, joten voit tällä tavoin pidentää hemmottelun tunnetta.


Tarvikkeet

 • Pyjama
 • Oloasu
 • Kynsilakka