Sukkahousuostoksilla törmää jatkuvasti termiin "denier". Jos olet yksi niistä, jotka eivät aivan tiedä, mitä tuo sana tarkoittaa, me autamme sinua.

 

Monilla naisilla on vaatekaapissaan yhdet tai useammat sukkahousut. Ne voivat olla olennainen osa asuasi. Piditpä sitten värikkäistä, kuosillisista tai neutraalin sävyisistä sukkahousuista, löydät meiltä varmasti juuri sinun tyyliisi sopivat sukkahousut. Denier vaikuttaa oleellisesti sekä sukkahousujen ulkonäköön että käyttömukavuuteen. Annammekin siksi ohjeita siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitset tyyliisi ja vuodenaikaan täydellisesti sopivaa paria.

 

Lue lisää alta, jossa kerromme, mitä denier tarkoittaa, miten denier-asteikko toimii ja mitä eri lukemat kertovat sukkahousujen ulkonäöstä ja käytettävyydestä.


Mitä denier tarkoittaa?

Denier, joka on alun perin ranskankielinen termi, on sukkahousujen keskeinen ominaisuus. Denier on mittayksikkö, joka ilmaisee kudoksen tiheyden, erityisesti sukkahousujen paksuuden osalta. Mitä suurempi denier, sitä paksummat ja peittävämmät sukkahousut ovat. Deniereitä on siis suositeltavaa pitää silmällä, jos haluat pitää huolen siitä, että valitset tarpeisiisi sopivat sukkahousut. Saavutat näin halutun tasapainon sekä ulkonäön että käyttömukavuuden suhteen.Denier-asteikko

Denier-asteikko auttaa sinua saamaan käsityksen siitä, kuinka läpikuultavat ja lämpimät sukkahousut ovat. Alla oleva asteikko auttaa sinua valitsemaan sopivan denierin talvisäähän tai lämpimämpiin päiviin, kun kaipaat vain ohuita nailonsukkia.

 

Tarkastelemme alla muutamia yleisimpiä denier-arvoja ja avaamme niiden vaikutuksia sukkahousujen ulkonäköön ja toiminnallisuuteen.

Opaakki

Aivan kuten "denier", sukkahousujen yhteydessä mainitaan usein myös sana "opaakki". Sana "opaakki" tarkoittaa sukkahousujen peittävyyttä tai kykyä häivyttää ihon tekstuuria. Opaakkien sukkahousujen denier-luku on korkea, eli ne ovat tiheää ja peittävää materiaalia, jonka läpi ei näy juurikaan tai ei lainkaan ihoa. Ne ovatkin siksi selkeä valinta esimerkiksi talvella, kun haluat sukkahousuiltasi enemmän suojaa.

 

Läpinäkymättömät sukkahousut sopivat täydellisesti tyylikkään ja yhtenäisen ilmeen luomiseen. Ne ovat myös erityisen suosittuja kylmempinä kuukausina, koska niiden paksu materiaali lämmittää. Niitä saa usein myös eri väreissä ja kuvioilla. Tämä tekee niistä erityisen monikäyttöiset, ja ne ovatkin suosittu valinta niille, jotka haluavat näyttää tyylikkäältä ja pysyä lämpimänä samaan aikaan.

Denier-taulukko

Denier Paksuus Peittävyys
20 DEN Erittäin ohut Erittäin läpikuultavat
30 DEN Ohut Hieman läpikuultavat
40 DEN Keskiohut Vähäinen läpikuultavuus
60 DEN Keskipaksu Vähäinen läpikuultavuus
100+ DEN Erittäin paksu Läpinäkymätön

Varpaiden vahvistus

Joissakin sukkahousuissa varpaiden kärkiosa on vahvistettu, mikä parantaa niiden kestävyyttä. Kärkiosan vahvistus auttaa estämään varpaiden silmäpakoja, ja se on erityisen hyödyllinen matalan denierin sukkahousuissa, joiden materiaali on herkkää.

 

Sukkahousujen varvasvahvikkeet parantavat myös niiden kestävyyttä. Varpaiden vahvistaminen on eduksi myös korkeamman denierin sukkahousuissa, sillä kengät voivat kuluttaa myös paksumpia sukkahousuja. Vahvistus takaa sen, että varvasalue kestää paremmin kulutusta ja hankausta. Tämä estää ennenaikaisia vaurioita ja pidentää merkittävästi sukkahousujen käyttöikää. Juuri varpaiden kulumista usein kohtaaville henkilöille kärkiosien vahvistuksella varustetut sukkahousut voivat olla osuva ratkaisu.Miten erotat sukkahousujen etu- ja takaosan toisistaan?

Sukkahousujen etu- ja takaosan erottaminen toisistaan voi olla haastavaa. Sillä on todellakin merkitystä, miten päin sukkahousujasi käytät.

 

Niin mukavuuden kuin ulkonäönkin kannalta on olennaista, puetaanko sukkahousut oikein vai nurinpäin. Voit varmistaa sukkahousujen etu- ja takaosan tarkistamalla sen, että kärki- ja kantapääalueet ovat oikein päin. Kun puet sukkahousut yllesi, ota kiinni niiden vyötäröstä ja rullaa lahkeet käsiisi. Aloita asettamalla jalkasi sisään sukkaan ja vedä sitten sukkahousuja ylöspäin. Syötä lisää sukkaa varovasti sitä mukaa kuin etenet, jotta vältät kankaan kiertymisen tai sotkeutumisen. Varmista, että haarakiila istuu mukavasti vartaloa vasten ja että kangas jakautuu säärille tasaisesti.Denier ja leggingsit

Leggingsit ovat käytössä sukkahousuja useammin ja niiden denier-arvo on tämän vuoksi yleensä korkeampi. Koska leggingsit ovat usein päällyskerros, niiltä vaaditaan erityistä kestävyyttä ja peittävyyttä. Leggingsien kohdalla korkeampi denier tekee niistä tukevammat ja kestävämmät käyttää sekä takaa sen, ettei niistä näy läpi. Kun kyseessä ovat urheiluleggingsit, tämä on ratkaisevan tärkeää, sillä leggingsien tulee kestää käyttöä ja mahdollistaa vapaa liikkuvuus. 

 

Leggingsit, joiden denier-arvo on korkeampi, ovat peittävämmät ja kestävämmät, joten ne sopivat erinomaisesti jokapäiväiseen käyttöön.