Opas: Miten rintaliivien pitäisi istua?

Opas: Miten rintaliivien pitäisi istua?

Monet naiset käyttävät rintaliivejä lähes päivittäin ja useita tunteja kerrallaan. Siksi on tärkeää, että rintaliivit istuu hyvin ja mukavasti. Kun rintaliivit istuu oikein, tuskin edes tunnet, että sinulla on ne päälläsi. Toisaalta, jos istuvuus on huono, se voi aiheuttaa epämukavuutta, punoitusta ja kipua. Rintaliivien päätarkoitus on tukea rintoja, mutta se onnistuu vain, jos rintaliivit istuvat oikein.


On useita hyviä syitä varmistaa, että rintaliivit istuvat oikein, ja siksi on myös useita ominaisuuksia, joihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota rintaliivejä käyttäessäsi. Kerromme, mitä voit tehdä varmistaaksesi, että rintaliivisi istuvat oikein, ja annamme myös yhdeksän merkkiä siitä, että rintaliivit istuvat väärin.


Löydä rintaliivikokosi

Tärkeintä on varmistaa, että käytät oikeaa rintaliivikokoa. Oikean koon löytäminen yksin voi kuitenkin olla vaikeaa. Paras tapa löytää kokosi on antaa ammattilaisen mitata sinut. Fyysisissä myymälöissämme henkilökunnallamme on sekä laitteet että taulukko, joiden avulla voimme mitata sinut ja määrittää kokosi.


Jos haluat löytää rintaliivikokosi itse, voit ottaa mittanauhan ja mitata hieman rinnan alapuolelta ja rinnan täydeltä kohdalta. Sen jälkeen sinun on käytettävä kokotaulukkoa vertaillaksesi mittojasi ja löytääksesi kokosi. Rintaliivit-oppaassamme voit syöttää mittasi, saada kokosi laskettua ja nähdä kokotaulukon. Siellä voit myös lukea lisää prosessista.


LUE MYÖS: Minkälaiset rintaliivit sinun tulisi valita?


Miten rintaliivien pitäisi istua

Etsitpä sitten parhaita rintaliivejä suurille rinnoille tai parhaita rintaliivejä pienille rinnoille, samat ominaisuudet on otettava huomioon. Kun käytät rintaliivejäsi, sinun on kiinnitettävä huomiota viiteen alueeseen.

1. Nauhan koko

Rintaliivien nauhan ei pitäisi olla liian löysä eikä liian tiukka. Rintaliivien on istuttava hyvin ilman, että ne ovat liian tiukat. Jos nauha on liian pieni, se puristaa ja jättää jälkiä, kun taas liian suuri nauha saa rintaliivit nousemaan ylös. Kumpikaan näistä tilanteista ei anna rintakehälle asianmukaista tukea. Kun käytät rintaliivejäsi, nauhan pitäisi istua vaakasuorassa vartalon ympärillä, ja sinun pitäisi pystyä vetämään se muutaman senttimetrin päähän vartalostasi. Jos rintaliivit ovat vain muutaman senttimetrin liian pienet, voit kokeilla käyttää rintaliivien pidennystä ja katsoa, auttaako se.

2. Kuppikoko

Aivan kuten nauhan koon, myös kuppikoon ei pitäisi olla liian suuri eikä liian pieni. Jos kuppi on aukkoinen ja näet sen sisään, sinun on käytettävä pienempää kuppikokoa. Jos kuppi ei peitä rintaa tai jos rinta valuu ulos kupista, sinun on nostettava kuppikokoa. Muista, että kupin on oltava tasainen ja peitettävä koko rinta.

3. Kaarituki

Jos rintaliiveissäsi on kaarituki, varmista, että ne ovat tasaisesti vartaloa vasten. Samanaikaisesti kaarituen tulisi seurata vartaloa koko matkan rintojen alapuolella ja sivuilla. Jos alusvaatteet eivät tee tätä tai jos ne puristavat ja tuntuvat epämukavilta, kokeile toista kokoa tai istuvuutta.

4. Suljin

Useimmissa rintaliiveissä on säädettävä suljin. Ehkä vartalosi muuttuu hieman, tai rintaliivisi on valmistettu materiaalista, joka voi venyä hieman. Tällaisissa tapauksissa säädettävä suljin on kätevä, jotta sinulla on silti mukavat rintaliivit, joissa on hyvä tuki. Monissa rintaliiveissä suljin on takana, kun taas toisissa rintaliiveissä suljin on edessä. Se on mieltymysasia. Tärkeintä on, että käytät säädettävää suljinta varmistaaksesi, että rintaliivien nauha istuu oikein.

5. Olkaimet

On hyvä idea valita rintaliivit, joissa on säädettävät olkaimet. Näin on suurempi mahdollisuus, että rintaliivit antavat tarvitsemasi tuen. Jos olkaimet ovat liian löysät, ne liukuvat alas eivätkä anna tukea. Mutta jos olkaimet ovat liian tiukat, ne painuvat hartioihin ja aiheuttavat rintaliivien vetäytymisen ylöspäin selästä. Ihannetapauksessa yhden tai kahden sormesi pitäisi mahtua olkaimien alle. Jos tarvitset parhaat rintaliivit suurille rinnoille, voit etsiä erittäin leveät tai pehmustetut olkaimet.

Yhdeksän merkkiä siitä, että rintaliivit istuvat väärin

Rintaliivien virheellinen istuvuus voi johtua useista syistä, mutta jos et ole varma, istuvatko rintaliivisi niin kuin pitäisi, tässä on yhdeksän merkkiä, jotka viittaavat siihen, että rintaliivisi istuvat väärin. Se voi johtua siitä, että käytät väärää kokoa tai istuvuutta. Epämukavuuden lisäksi, jos rintaliivit eivät istu oikein, ne voivat myös aiheuttaa selkäkipuja ja ihoärsytystä. Kiinnitä siis huomiota näihin merkkeihin.


1. Rinnat työntyvät yhteen: Jos kaarituki ei erota rintoja toisistaan tai jos rintaliivit istuvat rintojen päällä ja työntävät niitä yhteen, se voi olla merkki siitä, että tarvitset suuremman kuppikoon.


2. Rypyt tai aukot kupissa: Kupissa ei saa olla ryppyjä tai aukkoja, ei ylä- eikä alapuolella. Tämä osoittaa, että kuppi on liian suuri. Ei ole harvinaista, että toinen rinta on hieman suurempi tai pienempi kuin toinen, mutta jos näin on molemmissa rinnoissa, sinun on vaihdettava kuppikokoa.


3. Kaksoisrinnat: Jos kupin reuna leikkaa rinnan sisään ja aiheuttaa pullistuman kummankin rinnan päälle, kuppikoko on todennäköisesti liian pieni. Kupin tulisi peittää koko rinta, ja jos näin ei ole, saatat huomata rinnoissa pari ylimääräistä pullistumaa, kun käytät tiukasti istuvia vaatteita.


4. Löysä hihna rintojen alla: Jos rintaliivien hihna on löysä vartalon ympärillä ja jos rintasi saattavat jopa näkyä kuppikoon alapuolella, hihnan koko on liian suuri. Sulkimen säätäminen voi auttaa, mutta jos se ei auta, kokeile pienempää hihnakokoa ja mahdollisesti suurempaa kuppikokoa.


5. Punaiset merkit rintojen alla: Jos rintojen alla on punaisia merkkejä sen jälkeen, kun olet käyttänyt rintaliivejä koko päivän, on todennäköistä, että rintaliivien koko on liian pieni. Suosittelemme valitsemaan suuremman koon tai käyttämään rintaliivien pidennystä.


6. Kyljen pullistumat: Jos iho pullistuu sivuilla tai jos kaarituki työntyy ulos sivuilta, se voi tarkoittaa, että kuppikoko on liian pieni. Kupin tulisi peittää koko rinta, jotta se tarjoaisi parhaan mahdollisen mukavuuden ja tuen. Kokeile suurempaa kuppikokoa.


7. Rintaliivit nousevat ylös selästä: Jos rintaliivien nauha nousee liian ylös selästä, se tarkoittaa, että nauhakoko on liian suuri ja hihnoja on kiristetty liikaa. Rintaliivien pitäisi istua vaakasuorassa vartalosi ympärillä, ja jos näin ei ole, voi olla hyvä idea kokeilla suurempaa hihnakokoa.


8. Kangas taittuu rintojen kohdalla: Jos kuppikoko on liian suuri ja rintasi eivät täytä kuppia kokonaan, kangas voi taittua rintojen kohdalla. Siinä tapauksessa kannattaa kokeilla pienempää kuppikokoa.


9. Keskikappale ei kosketa rintalastaa: Kun rintaliivien keskiosa ei kosketa rintalastaa, vaan istuu rintojen päällä, jolloin keskelle jää aukko, se osoittaa, että kuppikoko on liian pieni. Tarvitset suuremman kuppikoon ja mahdollisesti pienemmän hihnakoon.LUE MYÖS: Kuinka pestä rintaliivit