Pesuopas

Pesuopas

Suosittelemme aina, että noudatat vaatteissa olevia pesuohjeita välttääksesi vaatteidesi kulumisen tai kutistumisen pesussa. Täältä löydät selityksen jokaiselle pesumerkinnälle, jotta tiedät, miten vaate tulee pestä. Jos kuitenkin käy niin, että ostat Zizziltä vaatteen, jossa on pesumerkintä, jota listassa ei ole kuvattu, olet lämpimästi tervetullut ottamaan meihin yhteyttä.


Luonnonmateriaalit

Jos omistat luonnonmateriaaleista, kuten villasta ja silkistä tehtyjä vaatteita, huomaathan, että on suositeltavaa käyttää pesuainetta, joka on tehty tämän tyyppisille materiaaleille. Luonnonmateriaaleja ei voi myöskään värjätä samalla tavalla ja yhtä tehokkaasti kuin keinotekoisia materiaaleja. Siksi värien intensiteetti saattaa haalistua vähitellen riippuen siitä, miten usein vaatetta käytetään ja pestään.


Haalistuminen ei kuitenkaan ole äkillistä ja voimakasta. Viskoosia tulee käsitellä luonnonmateriaalina.


Helmet, paljetit, kirjonnat yms

Jos vaate on pestävä koneessa, suosittelemme, että käytät pesupussia. Näin pesusta tulee hellävaraisempi vaatteelle ja sen yksityiskohdille. Huomaa, että tämän kaltaiset yksityiskohdat ovat usein käsintehtyjä ja näinollen erityisen herkkiä.

Untuva- ja tikattujen vaatteiden kuivaus

Untuva- ja tikatut vaatteet on tärkeää kuivata pesun jälkeen kuivausrummussa alhaisella lämmöllä 2-3 tennispallon kanssa. Tennispallot varmistavat, että täyte jakautuu kuivumisen aikana tasaisesti, eikä kasaannu yhteen. On kuitenkin tärkeää huomata, että kuivausrumpu ei saa olla niin täynnä, että tennispallot eivät pääse liikkumaan.