Kenkä-opas

Tuntuuko sopivien kenkien löytäminen haastavalta?

Jalkoihin hyvin istuvien kenkien löytämiseen vaikuttavat monet asiat. Yleensä kengän koko perustuu jalan pituuteen, mutta myös jalan leveydellä ja korkeudella on suuri merkitys. Nilkkureiden kohdalla myös pohkeen leveydellä on merkitystä siihen, sopiiko kenkä jalkaan.


Me Zizzillä olemme kehittäneet kenkämalliston niille, jotka kokevat hyvin istuvien kenkien löytämisen haasteelliseksi. Malliston kaikissa kengissä on leveä lesti ja ylimääräistä tilaa jalkaterälle. Kengät on suunniteltu istuvuus etusijalla – aivan kuten kaikki muukin Zizzillä.

Sopiiko minulle wide fit -mallinen kenkä?

Kaikki Zizzin kengät ovat wide fit -mallia. Tämä tarkoittaa sitä, että kengän pohja on hieman normaalia leveämpi ja kengässä on enemmän tilaa jalkaterälle. Voit siis sanoa hyvästit puristaville kengille.

Koska kenkä on tehty nimenomaan leveä lestistä jalkaa varten, saatat huomata, että tarvitset eri koon kuin mitä normaalisti olet käyttänyt. Leveää jalkaa kompensoidaan usein ostamalla isompi kokoisia kenkiä. Enää sinun ei tarvitse tehdä niin, sillä Zizzin kenkien pohja on leveämpi ja jalkaterän ympärillä on lisää tilaa. 

Lisäksi kaikissa kengissä on hyvä nilkkatuki, joten ne eivät purista tai ylikuormita jalkojasi.


Jos kenkäsi tuntuvat usein ahtailta, ne on mahdollisesti tehty kapeammalle jalalle tai jalkaterälle. Olet myös saattanut valita kengän, joka ei ole sinulle malliltaan sopiva. Tällöin wide fit -malli voi olla sinua varten.

Korkeavartiset nilkkurit

Kun kyseessä on korkeavartiset nilkkurit, kengän suun ympärysmitta vaikuttaa siihen mahtuuko kenkä jalkaan. Sen vuoksi varren korkeus ilmoitetaan 

 tuotetiedoissa. Voit selvittää sopiiko kenkä jalkaasi mittaamalla pohkeen ympärysmitan samalta korkeudelta ja vertaamalla sitä varren ympärysmittaan.


Kuvasta näet, miten pohje mitataan oikeasta kohdasta.

Koon valinta

Oikean koon löytämiseksi on tärkeää, että mittaat jalkasi. Mikäli mittaaminen itsekseen on vaikeaa, voit pyytää apua joltakulta. Jalka kannattaa mitata aamulla, sillä jalat turpoavat usein päivän mittaa.


Tarvitset A4-paperin, kynän ja viivoittimen tai mittanauhan.

  • Seiso paperin päällä kantapää seinää vasten. Tässä kohtaa on tärkeää, että olet seisaallaan, etkä istu.
  • Laita paino mitattavalle jalalle
  • Piirrä viiva pisimmän varpaasi eteen
  • Mittaa jalkasi pituus ja etsi kokosi alla olevasta taulukosta

Voit tulostaa ja käyttää jalkamittaamme.


Lestin koko kasvaa kengän koon mukaan, joten sinun ei tarvitse kuin mitata jalkasi pituus. Mikäli jalkasi on kahden koon välissä, suosittelemme valitsemaan suuremman koon.


Huomioithan, että koot vaihtelevat kengittäin, minkä vuoksi on tärkeää tarkistaa kenkäkohtaiset mitat.

Koko-opas

Jalan pituus Koko (EU) Koko (US) Koko (UK)
22,5 cm 37 5 4
23,5 cm 38 6 5
24,5 cm 39 7 6
25,5 cm 40 7,5 6,5
26,5 cm 41 8 7
27,5 cm 42 9 8