Miten valitsen oikeanlaiset rintaliivit?

Miten valitsen oikeanlaiset rintaliivit?
Miten valitsen oikeanlaiset rintaliivit?

Oikeanlaiset rintaliivit paitsi antavat rinnoille oikeanlaisen tuen myös saavat vaatteet istumaan paremmin.


Mieltymykset ja tarpeet rintaliivien suhteen ovat erilaisia. Siksi myös rintaliivejä on useita erilaisia, mikä saattaa aiheuttaa päänvaivaa valinnan suhteen. Oppaamme avulla löydät juuri sinulle sopivan mallin.


Kaikki alkaa oikeasta koosta

Ensimmäiseksi tulee selvittää oikea rintaliivikoko. Vääränkokoiset rintaliivit eivät istu tai tue oikealla tavalla.


Rintaliivikoon selvittämiseen tarvitset mittanauhan sekä hyvin istuvat rintaliivit. Ota ympärysmitta sekä rintojen päältä että alapuolelta. Löydät oikean koon vertaamalla näitä mittoja kokotaulukkoon.


Rintaliivioppaamme opastaa miten mitat otetaan, jotta löydät oikean koon taulukon avulla.

Neljät erilaiset rintaliivit

Rintaliivejä on useita erilaisia, ja oikean mallin valinta riippuu mieltymyksistä ja käyttötarkoituksesta. Push-up-rintaliivit eivät välttämättä ole tarpeen rentoon kotoiluun, kun taas olkaimettoman juhlamekon alle sopivat luonnollisesti olkaimettomat rintaliivit. Lue lisää erilaisista rintaliivimalleista alta.


Kaarituelliset rintaliivit

Useissa rintaliiveissä on kuppien alareunassa sisäänommeltu metallikaari. Kaarituelliset rintaliivit tukevat erityisesti suuria rintoja ja antavat niille muotoa.


Toisinaan taas kaarituettomat rintaliivit voivat olla paras valinta. Rennoissa kotioloissa metallikaaret saattavat tuntua epämukavilta, jolloin kaarituettomat rintaliivit ovat erinomainen vaihtoehto.


Olkaimelliset rintaliivit

Olkaimet lisäävät rintaliivien mukavuutta ja antavat hieman enemmän tukea. Olkaimettomat rintaliivit voivat kuitenkin olla joissakin tilanteissa parempi ratkaisu, esimerkiksi olkapäät paljastavien toppien ja mekkojen kanssa.


Myös olkaimettomat rintaliivit antavat rinnoille tukea. Niissä on useimmiten kaarituet ja lisäksi ympärys on hieman leveämpi. Siten olkaimettomat rintaliivit tukevat hyvin myös isompiakin rintoja.


Topatut rintaliivit

Topattuja rintaliivejä kannattaa suosia, jos haluaa, että rinnat saavat hieman muotoa. Toppauksia on useita erilaisia ja eri materiaaleista valmistettuja, mutta yhteistä niille on, että ne muotoilevat rintoja. Tästä syystä topatut rintaliivit voivat olla hieman jäykät.


Push-up-rintaliivit

Push-up-rintaliivit antavat rinnoille lisää volyymia. Nimensä mukaisesti ne kohottavat rintoja ja saavat ne toppaustensa ansiosta näyttämään suuremmilta. Push-upeja suosivat erityisesti pienirintaiset henkilöt, mutta kohottavan ominaisuutensa ansiosta ne sopivat myös suurempirintaisille.

Rintaliivit kaikkiin käyttötarkoituksiin

Perusrintaliivit ovat monikäyttöiset, mutta joihinkin tilaisuuksiin tai käyttötarkoituksiin saattaa kuitenkin kaivata juuri tietynlaisilla ominaisuuksilla varustettuja liivejä. Aiemmin mainittujen ominaisuuksien lisäksi rintaliivit eroavat myös materiaaleiltaan, muotoilultaan sekä käyttötarkoitukseltaan. Lue lisää malleista alla.


Minimizer

Haluaisitko, että rintasi näyttäisivät pienemmiltä? Silloin minimizer-rintaliivit ovat oikea valinta. Ne muotoilevat rinnat lähemmäksi vartaloa ja luovat näin pienentävän vaikutelman. Samalla ne antavat erinomaista tukea isommille rinnoille.


Saumattomat rintaliivit

Pehmeät ja saumattomat rintaliivit (tai seamless-rintaliivit) ovat täydelliset, jos haluat vain vähän tukea antavat rintaliivit, jotka eivät näy. Siten rinnat muotoilevatkin liivejä eikä toisin päin. Näissä liiveissä ei ole kaaritukia tai toppauksia, minkä ansiosta ne ovat niin mukavat päällä, että niitä tuskin huomaa.


Urheilurintaliivit

Urheilurintaliivit ovat itsestäänselvä valinta liikuntaan. Treenatessa oikeanlainen tuki on erityisen tärkeää. Urheilurintaliivejä on saatavilla eri tuilla, jotta tuen voi valita lajin mukaan. Esimerkiksi joogaan tai pilatekseen ei tarvita yhtä paljon tukea kuin juoksuun tai muuhun sykettä nostattavaan treeniin.


Kaikki urheiluliivit istuvat napakasti ja antavat tukea. Lisäksi niiden kosteutta siirtävät materiaalit antavat ihon hengittää myös hikoillessa.


Imetysrintaliivit

Imetysrintaliivien keskiössä on mukavuus. Liivien ei tule olla tiellä imettäessä tai tehdä siitä vaivalloista – päinvastoin. Siksi imetysrintaliiveissä onkin kupit, jotka voidaan helposti avata tai irrottaa.


Useimmiten imetysrintaliiveissä ei ole kaaritukia. Lisäksi ne on valmistettu pehmeästä ja joustavasta materiaalista, joka mukautuu rintoihin. Niin ne tuntuvat mahdollisimman mukavilta päällä.


Rintaliivien huolto

Oikeanlainen huolto pidentää rintaliivien käyttöikää niiden mallista huolimatta. Pesun ja kuivaamisen lisäksi huomioon tulee ottaa esimerkiksi materiaalit, kaarituet, toppaukset jne.


Lue lisää rintaliivien pesuoppaastamme.

Käytitpä millaisia rintaliivejä tahansa, tärkeintä on, että ne ovat mukavat yllä