Näin peset rintaliivit

Näin peset rintaliivit
Näin peset rintaliivit

Hyvät rintaliivit ovat välttämättömät. Ne antavat tukea, lisäävät itseluottamusta ja voivat täydentää asua. Siksi on tärkeää pitää niistä mahdollisimman hyvää huolta.


Käytät luultavasti suosikkirintaliivejäsi paljon, mikä tietysti tarkoittaa, että ne tulee pestä melko usein. Kuinka pestä rintaliivit niin, että ne säilyvät hyvänä mahdollisimman pitkään?


Miten rintaliivit tulee pestä?

Kaikkein parasta on pestä rintaliivit käsin. Jos ne taas pestään koneessa, on hyvä huomioida muutamia tekijöitä. Valitsitpa minkä pesumenetelmän tahansa, on tärkeää kiinnittää huomiota käytettävään pesuaineeseen.


Rintaliivien pesussa ei tulisi koskaan käyttää huuhteluainetta, sillä se voi vahingoittaa materiaalin joustavuutta. Pesuaineen käyttäminen ei ole kiellettyä, mutta suosittelemme käyttämään mieluiten mietoa tai hienopesuun tarkoitettua pesuainetta.


Suosittelemme myös poistamaan liiveistä toppaukset ja muut irrotettavat lisäosat ennen pesua.

Miten rintaliivit pestään käsin?

Rintaliivit on parasta pestä käsin, esimerkiksi lavuaarissa tai ämpärissä. Tarvitset vain vettä ja tarvittaessa pesuainetta. Käsinpesu voi tuntua konepesua työläämmältä, mutta siihen tottuu nopeasti. Sekä sinä että liivisi hyödytte siitä, että rintaliivit säilyvät hyvinä pidempään.


Lavuaari on rintaliivien käsinpesuun erinomainen paikka. Konepesu on kuluttaa rintaliivejä paljon enemmän ja riskinä on, että hakaset irtoavat ja rikkovat muiden pesukoneessa olevien vaateeiden kankaan. Tämän johdosta myös pesukone voi mahdollisesti vaurioitua.


Rintaliivien käsinpesu on helppoa. Liikuttele rintaliivejä vedessä, jossa on hieman pesuainetta. Huuhtele liivit tämän jälkeen ja ripusta kuivumaan. Muista kaksi tärkeää seikkaa: Ensinnäkin vesi ei saa olla liian kuumaa, sillä se voi tuhota materiaalin joustavuuden. Käytä siis haaleaa vettä. Toiseksi älä jätä rintaliivejä likoamaan liian pitkäksi aikaa etenkään, jos kyseessä on värikkäät liivit, sillä niiden väri voi haalistua.


Rintaliivien konepesu

Joskus rintaliivien käsinpesuun ei ole mahdollisuutta, jolloin on paras käyttää pesukonetta. Rintaliivien peseminen pesukoneessa ei ole kiellettyä, mutta se lyhentää rintaliivien käyttöikää ja on riskialttiimpaa.


1. Sulje ensimmäiseksi rintaliivin hakaset, sillä muille vaatteille ja pesukoneelle voi käydä huonosti, jos hakanen tarttuu jonnekin.


2. Laita rintaliivit tämän jälkeen pesupussiin. Näin vältyt edellä mainituilta riskeiltä, ja pesupussissa pesu on rintaliiveille hellävaraisinta.


3. Noudata pesuohjeita. Yleisesti ottaen on suositeltavaa käyttää hellävaraista pesuohjelmaa, eikä rintaliivejä tulisi pestä yli 30 asteessa. Käytä mietoa pesuainetta ja jätä huuhteluaine pois.

Kuinka usein rintaliivit tulisi pestä?

Rintaliivien pesutiheys on yksilöllistä, mutta niitä tarvitsee harvoin pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Päinvastoin, rintaliivien peseminen liian usein kuluttaa niitä paljon.


Monet noudattavat nyrkkisääntöä, jonka mukaan rintaliivejä voi käyttää kolme tai neljä kertaa ennen kuin ne tarvitsee pestä. On kuitenkin täysin oma valintasi, noudatatko tätä ohjeistusta. Jos hikoilet paljon, saatat joutua pesemään rintaliivit joka toisen käyttökerran jälkeen. Urheilurintaliivit on taas suositeltavaa pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.


Suosittelemme omistamaan ainakin kahdet rintaliivit, jolloin sinulla on aina yhdet käytettävänä sillä aikaa kun toiset ovat pesussa.


Rintaliivien kuivaus

Älä koskaan laita rintaliivejä kuivausrumpuun. Korkeat lämpötilat eivät sovi materiaalille, joten anna rintaliivien aina kuivua huoneenlämmössä.


Kun olet pessyt rintaliivit (joko käsin tai pesukoneessa), saattaa olla houkutteleva ajatus puristaa ylimääräinen vesi pois niistä. Älä kuitenkaan tee niin. Asettele rintaliivit sen sijaan alkuperäiseen muotoon varovasti. Liivit voivat olla muotoilun tarpeessa etenkin konepesun jäljiltä.


Kuivumisen kannalta on parasta antaa rintaliivien kuivua huoneenlämmössä. Aseta kuppipuoli ylöspäin pyyhkeen päälle, ja anna liivien kuivua. Yksinkertaista ja helppoa! Liivit ovat jälleen valmiit käytettäväksi.