Näin peset kuukautispikkuhousut

Näin peset kuukautispikkuhousut

Tutustu Zizzin kuukautispikkuhousujen pesuoppaaseen täällä.

Kuukautispikkuhousujen pesuopas

Kuukautiskierto tuo mukanaan hormonaalisia muutoksia, mutta myös tunteen uudistumisesta ja muistutuksen kehon luonnollisesta rytmistä. Kertakäyttöiset kuukautissuojat on helppo heittää roskiin, mutta kuukautispikkuhousut vaativat vähän enemmän huomiota. Tässä pesuoppaassa kerrotaan, miten Zizzin kuukautispikkuhousut kuuluu pestä ja huoltaa, jotta niitä voi käyttää yhä uudelleen ja uudelleen.


Miten kuukautispikkuhousut kuuluu pestä?

Kuukautispikkuhousut pitää pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Huuhtele ne käsin tai käytä hellävaraista pesuohjelmaa enintään 30 asteen lämpötilassa. Noudata näitä ohjeita ja mahdollisia muita hoito-ohjeita huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen. Tässä ovat kuukautispikkuhousujen pesuohjeet:


1. Huuhtele pikkuhousut käytön jälkeen kylmällä vedellä.

Kuukautispikkuhousut on hyvä huuhdella kylmällä vedellä jokaisen käytön jälkeen. Se auttaa irrottamaan ylimääräisen veren ja estää tahrojen pinttymisen. Hiero pikkuhousujen haarakiilaa eli vulvaa vasten olevaa osaa varovasti käsillä ja varmista, että se on puhdas. Tahroihin voit käyttää erityisesti herkille kankaille tarkoitettua tahranpoistoainetta. Älä liota kuukautispikkuhousuja pitkää aikaa.


2. Pese koneessa 30–40 asteessa

Kun kuukautispikkuhousut on aika pestä, valitse hellävarainen pesuohjelma ja lämpötilaksi 30 astetta. Käytä mietoa pesuainetta ja vältä voimakkaita pesuaineita, valkaisuaineita tai huuhteluaineita, sillä ne voivat vahingoittaa kangasta ja vaikuttaa sen imukykyyn. Halutessasi voit suojata pikkuhousuja panemalla ne pyykkipussiin.

 

Kuukautispikkuhousut voi pestä myös käsin. Käytä kylmää vettä (enintään 30 astetta) ja mietoa pesuainetta. Hankaa kangasta varovasti irrottaaksesi mahdolliset veritahrat. Kuukautispikkuhousut voi ylimääräisten pesukertojen välttämiseksi pestä yhdessä tavallisten alusvaatteiden ja muiden vaatteiden kanssa.

 

3. Anna pikkuhousujen kuivua itsestään

Älä kuivata kuukautispikkuhousuja kuivausrummussa. Lämpö voi vahingoittaa kangasta ja heikentää pikkuhousujen imukykyä. Ripusta pikkuhousut kuivumaan hyvin ilmastoituun tilaan. Zizzin kuukautispikkuhousujen kuivuminen saattaa kestää kauemmin kuin tavallisten alusvaatteiden, koska niissä on useita eri kerroksia, mutta ilmakuivaus on silti paras tapa säilyttää niiden laatu ja toimivuus.

Näitä ohjeita noudattamalla voit varmistaa, että kuukautispikkuhoususi kestävät pitkään hyvinä ja imevät tehokkaasti.


”Kuukautispikkuhousuja kannattaa hankkia yhtä monet kuin sinulla on vuotopäiviä. Näin niitä ei tarvitse pestä ja kuivata montaa kertaa kuukautisten aikana.” - @lillisstyle

Usein kysytyt kysymykset

Kyllä, kuukautispikkuhousut voi pestä käsin kylmällä vedellä ja miedolla pesuaineella. Se on hellävarainen tapa, joka voi pidentää niiden käyttöikää.

Kyllä, kuukautispikkuhousut voi pestä yhdessä tavallisten alusvaatteiden ja vaatteiden kanssa. Muista valita hellävarainen pesuohjelma ja käyttää mietoa pesuainetta.

Voit lyhentää kuivumisaikaa ripustamalla pikkuhousut kuivumaan niin, että niiden ulkopinta osoittaa ulospäin. Näin ulompi imukykyinen kerros kuivuu nopeammin.

Se riippuu kuukautisvuodon määrästä. Voimakkaamman vuodon päivinä niitä pitää ehkä vaihtaa useammin, kun taas kevyempinä vuotopäivinä ne voivat kestää koko päivän.

Suosittelemme 3–4 paria kevyelle vuodolle ja 5–7 paria kohtalaiselle tai voimakkaalle vuodolle – riippuen siitä, kuinka usein peset ne.

Kyllä, monet naiset käyttävät kuukautispikkuhousuja lisäsuojakerroksena tamponien, kuukuppien tai siteiden rinnalla, erityisesti runsaamman vuodon päivinä.

Asianmukaisella hoidolla pikkuhousut voivat kestää jopa 2–3 vuotta. Käyttöikää voi pidentää noudattamalla hoito-ohjeita tarkasti. Zizzin kuukautispikkuhousut saattavat menettää imukykyään 20 pesun jälkeen.

Kuukautispikkuhousut ovat pestäviä ja uudelleenkäytettäviä, joten ne ovat hyvä vaihtoehto siteille ja tamponeille.