Opas muotoileviin alusvaatteisiin: näin löydät kehollesi sopivimmat muotoilevat alusvaatteet

Opas muotoileviin alusvaatteisiin: näin löydät kehollesi sopivimmat muotoilevat alusvaatteet

Käytä muotoilevia alusvaatteita ja saa kaikki hyödyt

Yhä useammat naiset käyttävät muotoilevia alusvaatteita – Helsingistä Hollywoodiin. Ja me ymmärrämme sen! On monia hyviä syitä käyttää muotoilevia alusvaatteita. Ne auttavat muotoilemaan kehoasi. Ne piilottavat alusvaatteiden rajat. Ne saavat vaatteet istumaan paremmin. Ne voivat parantaa ryhtiä. Ja mikä tärkeintä, oikeanlaiset muotoilevat alusvaatteet parantavat itsevarmuuttasi ja säteilyäsi.


Muotoilevat alusvaatteet eivät tarkoita huijaamista tai piilottelua. Emme suosittele, että käytät muotoilevia alusvaatteita piilottamaan mitään – päinvastoin! Muotoilevien alusvaatteidesi tulisi korostaa parhaita piirteitäsi ja kauniita kurvejasi – ja ennen kaikkea saada sinut tuntemaan olosi mukavaksi.


Voi kuitenkin olla vaikea tietää, millaisia muotoilevia alusvaatteita kannattaa valita. Annamme sinulle vinkkejä muotoilevien alusvaatteiden käyttämiseen ja valitsemiseen ja esittelemme parhaat muotoilevat alusvaatteet eri vartalonosille ja vartalotyypeille.


Neljä vinkkiä: Näin saat parhaan hyödyn muotoilevista alusvaatteistasi

Jos et ole tottunut ostamaan muotoilevia alusvaatteita, niiden valitseminen voi olla hämmentävää. Autamme sinua löytämään tarvitsemasi muotoilevan alusasun, mutta riippumatta siitä, minkä alusasun valitset, on aina syytä pitää mielessä joitakin vinkkejä.


1. Vältä käyttämästä liian tiukkoja muotoilevia alusvaatteita. Muotoilevien alusvaatteiden tulee istua tiukasti, mutta ei niin tiukasti, että ne tuntuvat epämukavilta. Älä koskaan tingi mukavuudesta.


2. Valitse oikea väri. Saat parhaan mahdollisen hyödyn irti muotoilevista alusvaatteista käyttämällä sävyjä, jotka ovat mahdollisimman lähellä ihonväriäsi.


3. Löydä oikea tasapaino. Keskity yhteen tai muutamaan kehonosaan, jotta tasapaino säilyy. Näin kehonosat saavat hieman vastapainoa, mikä tekee kokonaisuudesta yhtenäisemmän.


4. Rakenna vaatekaappi muotoilevista alusvaatteista. Sinun kannattaa kartuttaa pieni muotoilevien alusvaatteiden vaatekaappi samaan tapaan kuin olet luultavasti kasvattanut toistakin vaatekaappiasi. Joissakin tilanteissa yhdentyyppinen muotoileva alusasu on optimaalisin valinta, kun taas joissakin tilanteissa toisenlainen muotoileva alusasu on paras vaihtoehto.


Parhaat muotoilevat alusvaatteet tarpeisiisi

Kuten mainitsimme, muotoilevien alusvaatteiden universumissa voi olla hieman hankala navigoida. Jotkut tietävät jo, mitä kehon alueita he haluavat korostaa tai kiristää, toiset taas tarvitsevat ohjeita siihen, millaiset muotoilevat alusvaatteet sopivat heidän vartalolleen.


Alla on suosituksemme parhaista muotoilevista alusvaatteista pakaroille, vatsalle, lantiolle ja reisille. Autamme sinua päättämään, minkälaiset muotoilevat alusvaatteet sinun kannattaa valita, jos vartalotyyppisi on tiimalasi, pisara tai pyöreä.


Parhaat muotoilevat alusvaatteet vatsalle

Useimmat ihmiset haluavat apua vatsan muotoiluun tai kiristämiseen. Varsinkin jos sinulla on tiimalasivartalo ja kapea vyötärö, voit tuoda muotojasi esiin vyötäröä korostavilla muotoilevilla alusvaatteilla. Jos vartalotyyppisi on pyöreä, voit käyttää muotoilevia alusvaatteita vatsan ja ylävartalon muotoiluun.


  • Korkeavyötäröiset muotoilevat pikkuhousut ovat kiinteyttävät pikkuhousut, jotka pitävät vatsaa sisällä ja korostavat vyötäröä.
  • Muotoileva bodysuit tai torsetti tukee koko ylävartaloa ja lantiota pureutumatta vatsaan.
  • Muotoileva mekko luo kauniin siluetin. Se korostaa vyötäröä ja sopii hyvin vartalonmyötäisen mekon alle.
  • Käytä muotoilevaa toppia, jos haluat muotoilla vatsaa ja selkää. Toppi on monipuolinen, ja sitä voi käyttää osana useimpia asuja.
  • Muotoilevat leggingsit ovat loistava valinta, jos haluat tukea sekä vatsaa että peppua. Voit käyttää niitä kuten mitä tahansa muita sukkahousuja tai leggingsejä mekon tai hameen alla.

Parhaat muotoilevat alusvaatteet lantiolle ja reisille

Pullistumat ja epätasainen iho reisien ja lantion ympärillä ovat tuttuja useimmille ihmisille. Muotoilevat alusvaatteet voivat auttaa tasoittamaan ihoa ja korostamaan kurveja. Jos sinulla on pisaran muotoinen vartalo, jossa on pienempi rintakehä ja leveämpi lantio, voit korostaa luonnollisia muotojasi tukemalla alavartaloasi tällaisilla muotoilevilla alusvaatteilla:


  • Muotoilevat shortsit häivyttävät ihon luonnolliset pullistumat ja antavat sinulle upeat linjat. Samalla ne muotoilevat koko reisien ja vyötärön välistä aluetta.
  • Korkeavyötäröiset muotoilevat shortsit, tai kiristävät shortsit, kuten niitä myös kutsutaan, toimivat samalla tavalla kuin muotoilevat shortsit, mutta niiden vyötärö on korkeampi ja ne tukevat rintakehää.
  • Jos shortsit eivät ole sinun juttusi, voit käyttää muotovaikutteisia sukkahousuja. Ne myös kiristävät ja muokkaavat lantiota ja pakaroita ja peittävät samalla jalat.

Parhaat muotoilevat alusvaatteet takapuolelle

Monet ihmiset haluaisivat kohottaa takapuoltaan hieman tai muotoilla sitä enemmän. Siihen muotoilevat alusvaatteet ovat ihanteelliset. Muotoilevat alusvaatteet pakaroille sopivat ihanteellisesti myös pisara- tai tiimalasivartalolle.


  • Muotoilevat shortsit kiristävät vartalon takaosaa varmistaen samalla, että pikkuhousunsuojat pysyvät näkymättömissä.
  • Muotoileva asu tukee sekä pakaroita että ylävartaloa. Pakaroiden kohottamisen lisäksi sillä on myös vatsaa tasoittava vaikutus.

Älä piilottele muotoilevia alusvaatteitasi

Vaikka monet ihmiset käyttävät muotoilevia alusvaatteita vaatteidensa alla, voit käyttää niitä myös näkyvänä osana asuasi. Muotoilevien alusvaatteiden ei aina tarvitse olla piilossa.


Voit esimerkiksi käyttää mustaa muotoilevaa bodystocking-alusasua farkkujen kanssa. Näin saat yläosan, joka istuu hyvin ja korostaa samalla muotojasi. Voit myös yhdistää valkoisen muotoilevan topin mustiin puvunhousuihin ja käyttää sen päällä bleiseriä. Se antaa tyylikkään ja yksinkertaisen lookin, jota voi käyttää sekä arkeen että juhlaan.


Joissakin muotoilevissa alusasuissa on yksityiskohtia, kuten pitsiä ja erillisiä kudoksia. Nämä ovat yksityiskohtia, jotka antavat asullesi persoonallisuutta ja lisäävät siihen pientä ekstraa.


Jos käytät lyhyttä mekkoa, pitsikoristellut muotoilevat shortsit voivat tehdä siitä naisellisemman. Jos taas käytät muotoilevaa toppia, jonka päällä ei ole mitään, kudokset voivat tehdä siitä enemmän kuin pelkän perustopin.


Muotoilevia alusvaatteita voi esitellä ja käyttää kuten muitakin vaatteita, ja niiden lisäetuna on, että ne auttavat muotoilemaan vartaloa ja lisäävät kaunista säteilyä.


Muotoilevat alusvaatteet antavat kauniin ilmeen

Kuten olemme selittäneet, muotoilevat alusvaatteet auttavat silottamaan ihoa ja muotoilemaan vartaloa. Mutta se on vain yksi hyvä syy käyttää muotoilevia alusvaatteita. Kenties haluat käyttää muotoilevia alusvaatteita, koska ne saavat vaatteesi istumaan paremmin.


Koska muotoilevat alusvaatteet antavat yhtenäisen ilmeen, ne sopivat erinomaisesti myös tyköistuvien vaatteiden, kuten tiukasti istuvan mekon tai pillifarkkujen, alle. Ne vähentävät vartalon (ei-toivottuja) ryppyjä ja pullistumia ja antavat tasaisemman ilmeen.


Samalla oikeanlaiset muotoilevat alusvaatteet täydentävät myös vaatteitasi saaden ne istumaan paremmin. Mekkosi laskeutuu paremmin muotoilevien alusvaatteiden päälle, koska muotoilevat alusvaatteet on usein valmistettu sileästä materiaalista, jonka ansiosta vaate liukuu paremmin sitä vasten.


Yleisesti ottaen muotoilevat alusvaatteet saavat vaatteet istumaan paremmin. Ja kun vaatteesi istuvat hyvin, se heijastuu myös karismaasi.


Laatu ja istuvuus ovat ensiarvoisen tärkeitä

Haluat varmistaa, että voit käyttää muotoilevia alusvaatteita pitkään ja useita kertoja. Jotta tämä olisi mahdollista, sekä laadun että istuvuuden on oltava kunnossa.


Laatu ja istuvuus näkyvät materiaaleissa ja kudoksissa. Kangas on kudottava kolmeen suuntaan parhaan vaikutuksen aikaansaamiseksi. Mitä harvempaan suuntaan kangas on kudottu, sitä huonommin se istuu ja pitää muodon.


Tietenkin on myös tärkeää, että materiaali on hengittävää. Etsi siis mikrokuitumateriaaleista valmistettuja muotoilevia alusvaatteita, jotka antavat ihon hengittää ja päästää läpi hikoilua.


Hyvän laadun säilyttämiseksi on myös tärkeää, että peset muotoilevat alusvaatteesi oikein. Voit pestä ne koneessa, mutta muista käyttää hellävaraista pesuohjelmaa ja pestä alusvaatteet enintään 40 asteessa. On myös parasta välttää kankaanpehmentimen käyttöä ja odottaa, että muotoilevat alusvaatteet ovat täysin kuivat ennen kuin puet ne päällesi.