Näin vältät hiertymät reisien välissä kesähelteillä

Olet ehkä kohdannut tämän ongelman lämpimällä ilmalla tai kun olet ollut fyysisesti aktiivinen. Reiden sisäpuolelle ilmestyy hiertymiä, jotka aiheuttavat kirvelyä ja epämukavuutta. Toisinaan hiertymät aiheuttavat kuitenkin enemmän vaivaa kuin niiden tarvitsisi.


Keinoja sisäreisien hiertymien välttämiseksi on onneksi monia. Ei huolta, sinun ei tarvitse välttää paljain säärin kävelyä tai lenkille lähtemistä koko kesän ajan – on olemassa muitakin ratkaisuja. Seuraavassa kerromme muutamia keinoja hiertymien ehkäisyyn.

3 vinkkiä, joilla vältät hiertymät sisäreisissä

Jos tykkäät käyttää mekkoja ja hameita kesäisin tai nautit aktiivisesta elämäntavasta, tarjoamme sinulle parhaat vinkkimme sisäreisien hiertymien välttämiseksi.


1. Sisäreisien hankausta ehkäisevät shortsit

Paras tapa hiertymien ehkäisyyn on tietenkin estää reisiä hankaamasta toisiaan vasten. Loistava ratkaisu tähän ovat shortsit, joita kutsutaan usein myös pyöräilyshortseiksi. Kyseessä on enemmän tai vähemmän lyhyet, mukavat shortsit, jotka ehkäisevät sisäreisien suoran kosketuksen toisiaan vasten. Valikoimastamme löytyy laaja valikoima eri mallisia shortseja erilaisiin asukokonaisuuksiin.

2. Juoksutrikoot ehkäisevät hiertymiä

Jos juokset silloin tällöin, saattavat juoksuhiertymät olla sinulle jo tuttuja. Hikoillessa reisien hankautuminen aiheuttaa automaattisesti enemmän hankausta sisäreisissä. Juoksutrikoot ovat erinomainen keino ehkäistä tällaisia hiertymiä. Ne tekevät juoksemisesta mukavampaa, kun sisäreidet eivät ole suorassa kosketuksessa toisiinsa.

3. Shapewear-tuotteet: tehokas ratkaisu hiertymiin

Toinen tehokas ja mukava ratkaisu hiertymiin ovat muotoilevat shapewear-tuotteemme, joita on saatavilla useissa eri sävyissä. Ne toimivat pitkälti samalla tavalla kuin pyöräilyshortsit, mutta niillä on lisäksi kehoa muotoileva ja kiinteyttävä vaikutus. Vältä ikävät hiertymät sisäreisissä shapewear-shortsien tai -haalarin avulla.

Muita vinkkejä hiertymien välttämiseksi

Voide

Jos haluat nauttia kuumuudesta etkä pukea päällesi enempää vaatteita kuin on tarvis, voit käyttää hiertymien ehkäisemiseen voidetta. Voide suojaa ihoa kitkan aiheuttamalta ärsytykseltä ja hiertymien syntymiseltä, kunhan vain muistat levittää sitä hiertymäalttiille alueille ennen kuin lähdet ulos nauttimaan kesän kuumuudesta.


Vaseliini

Toinen vaihtoehto pyöräilyshortseille ja shapewear-tuotteille on vaseliini. Se ei imeydy ihoon ja toimiin suojakerroksena herkälle iholle. Vaseliini sopii erityisen hyvin urheiluun sekä kuumiin kesäpäiviin, kuumuuden ja kosteuden tehdessä ihosta herkemmän.Jos olet jo ehtinyt saada hiertymät, toimi näin

Hiertymiä on tietenkin parasta ehkäistä ennen niiden syntymistä, mutta jos hiertymä on jo ehtinyt syntyä, on myös keinoja helpottaa niitä.


Pitkiä kävelylenkkejä on suositeltavaa välttää, jotta reisien sisäosien iho ehtii parantua. Hiertymiä voi myös hoitaa vedellä, esimerkiksi käymällä uimassa. Erityisesti suolavedellä on hoitava vaikutus, minkä lisäksi se viilentää ärtynyttä ihoa.


Voit myös hoitaa hiertymiä miedolla sinkkivoiteella, joka toimii suojaavana kerroksena vaurioituneelle iholle. Se antaa iholle aikaa parantua ja löytää jälleen luonnollisen tasapainonsa.


Olemmekin jo maininneet pyöräilyshortsit ja shapewear-tuotteet keinoina hiertymien ehkäisemiseen. On kuitenkin syytä mainita, että ne ehkäisevät erinomaisesti myös hiertymien pahenemista. Ne suojaavat tehokkaasti hiertynyttä aluetta, estävät ärsyyntymisen lisääntymistä ja auttavat pääsemään hiertymistä eroon nopeammin.

Mistä hiertymät johtuvat?

Hiertymät ovat yleinen ongelma silloin, kun ilma on lämmin ja olet fyysisesti aktiivinen. Hikoillessasi ihollesi vapautuu suolaa, joka voi yhdessä kosteuden ja lämmön kanssa aiheuttaa ärsytystä erityisesti reiden sisäosissa reisien hangatessa toisiaan vasten. Hankauksessa syntyvästä kitkasta johtuen tämä voi tuntua iholla melko epämiellyttävältä.


Hiertymiä esiintyy useimmiten ohuilla ja herkemmillä ihoalueilla, kuten reisien ja pakaroiden välissä. Ärsytystä ei myöskään helpota se, että kyseisillä alueilla on usein myös karvoitusta ja mahdollisesti sisään kasvaneita karvoja. Hiertymät synnyttävät ensin naarmuja, jotka voivat kuitenkin edetä täysimittaisiksi haavaumiksi, mikäli niitä ei hoideta.


Nauti kesästä!

Vaikka kesä toisikin mukanaan hiertymiä, ne eivät saisi estää sinua nauttimasta kesästä. Yllä olevien neuvojen avulla voit nauttia kesästä ilman hiertymiä.