Terveys ja iloinen mieli kulkevat käsi kädessä

Terveys ja iloinen mieli kulkevat käsi kädessä

Tutustu tanskalaiseen personal traineriin ja Sund Med Smil -yrityksen omistajaan Pia Fornæsiin. Sund Med Smil on tanskalainen yhden naisen yritys, joka opastaa ihmisiä terveelliseen ja aktiiviseen elämäntapaan. Pialla on kokonaisvaltainen näkemys treenaamisesta, ja hänen työskentelyideologiansa mukaan ilo ja terveys kulkevat käsi kädessä.


Tämä on yksi syy siihen, miksi Pia vetää treenit lähes aina ulkona säästä riippumatta. Eikä syyttä, sillä luonnossa treenaaminen on hyväksi sekä keholle että mielelle. Saat myös valmentajan kolme parasta vinkkiä aloittelijoille ja aktiivisen rutiinin noudattamiseen.

“Liikunnan harrastaminen ulkona laskee stressitasoa. Keho ja mieli nauttivat raikkaan ilman, tuulen ja luonnon äänien yhdistelmästä. Jos arkesi on stressaavaa, siirry treenaamaan luontoon ja stressitasosi laskee.” - Pia Fosnæs, Personal trainer


Luonnossa treenaaminen onnistuu sekä kokeneilta että aloittelevilta treenaajilta. Tarvitset vain hyvät vaatteet, jotka haihduttavat hikeä ja pitävät sinut lämpimänä. Valitse sinulle sopiva liikuntamuoto: pitkät metsäkävelyt, juoksulenkit tai kävelyn ja voimaharjoittelun yhdistelmä.


“Luonnossa treenaamisen ei tarvitse olla vaikeaa tai haastavaa. Päinvastoin. Luontoon lähteminen onnistuu milloin tahansa, aikatauluista riippumatta. Näin voit treenata silloin, kun sinulle sopii parhaiten” - Pia Fosnæs, Personal trainer

Oletko vasta aloittamassa liikuntaharrastusta? Tässä Pia Fosnærin kolme tärkeintä vinkkiä, joiden avulla voit löytää itsellesi sopivan rutiinin.


1. Selvitä, mikä motivoi sinua. Treenaa esimerkiksi kaverin kanssa, jotta voitte motivoida toisianne luonnossa liikkumiseen.


2. Etsi inspiraatiota harjoitteluun netistä tai laadi oma ohjelma, jotta sinulla on suunnitelma ennen lähtöä. Harkitse, sisältääkö treenisi voima- vai sykettä nostavia harjoitteita vai kenties molempia.


3. Kuuntele kehoasi, joskus kävely riittää. Muista aina, että pienikin liikunta on hyvästä, etkä taatusti kadu sitä. - Pia Fosnæs, Personal trainer


Liikkumisen aloittamisen ei siis tarvitse olla vaikeaa. Tärkeintä on kuunnella omaa kehoa ja sovittaa harjoitukset päivittäiseen elämään.


Pukeudu myös aktiviteettiin sopivasti.

Liikunnan harrastaminen luonnossa laskee stressitasoa