Everyday Women: Rohkeutta olla oma itsensä

Everyday Women: Rohkeutta olla oma itsensä

Aina ei ole helppoa olla oma itsensä. Seurata omia arvojaan välittämättä liikaa muiden mielipiteistä. Pukea räiskyvän väristä lempipuseroa ja nauraa ääneen suuremmissakin ihmisjoukoissa. Pukea korkokengät jalkaan ilman syytä tai yhdistää juoksukengät pitsimekkoon, joka yleensä roikkuu vaatekaapin perällä. Tehdä juuri sitä, mitä eniten haluaa ja mistä nauttii täysillä.


Ihmisinä (ja erityisesti naisina) digitaalisessa maailmassa, jossa näemme jatkuvasti täydellisiä samppanjaillallisia ja ihania rantalomia, on tärkeää, että meillä on jotain, mihin samaistua. Nuoria ja vanhoja, äänekkäitä ja ajattelevia, blondeja ja brunetteja, värikkäitä sieluja ja tyylikkäitä kaunottaria. Everyday Women -yhteisössä on kyse siitä, että kaikilla on tilaa, opimme toisiltamme, olemme kiinnostuneita toisistamme ja arvostamme kaikkea sitä, mitä elämä meille tarjoaa.


Tapasimme kuusi Everyday Women -naista, ja he auttoivat pukemaan sanoiksi kaikkea sitä, mitä meillä naisina on yhteistä. Teimme sen suurella uteliaisuudella ja keskinäisellä kunnioituksella.

Jokaisen naisen tulisi voida elää ja pukeutua miten haluaa
Jasmin Mairhofer,
36, Itävalta

Aito ja samaistuttava ihminen

Rohkea. Rehellinen. Kova. Aito. Vahva. Herkkä. Rakastava. Nämä persoonallisuuden piirteet ja ominaisuudet ovat tyypillisiä Everyday Women -naisille, ja näitä piirteitä voimme löytää myös itsestämme, etsimällä ja tutkimalla. Toisinaan ne saavat paljon tilaa, ja toisinaan ne saattavat olla piilossa kulissien tai epävarmuuden takana. Tavoitteenamme on horjuttaa ja kyseenalaistaa epävarmuuksia, jotta jokainen voisi olla rohkeasti oma itsensä. Erilaisuuksistamme huolimatta olemme luultavasti samankaltaisempia kuin luulemmekaan.

Olen ylpeä siitä, että voin vaikuttaa ja että tulen nähdyksi
Inge-Merete,
55, Tanska

Vieraan ryhmän kanssa kuvattavaksi asettuminen keskellä vilkasta katua vaatii rohkeutta. Juuri siihen, mukavuusalueen rajojen ja itsensä ylittämiseen, haluamme rohkaista Everyday Women -yhteisön jäseniä. Haluamme luoda yhteisön, jossa voi rohkeasti olla oma itsensä.


Monet sanovat minua rohkeaksi, koska jaan itsestäni kuvia Instagramissa. Mutta en usko, että sitä pitäisi ajatella rohkeana. Jos vartaloni normalisoitaisiin, se ei olisi enää rohkeaa. Kun fitness-mallit ja muut poseeraavat bikineissä, sitä pidetään ihan normaalina. Miksi minun bikinikuviani ei siis voitaisi pitää ihan yhtä normaaleina?

- Jasmin Mairhofer, 36, Itävalta

Itseluottamus: Elinikäinen prosessi

Everyday Women -naisten kanssa käydyissä keskusteluissa yksi asia tulee selväksi: itseluottamus ei tule luonnostaan. Tie itseluottamuksen kasvattamiseen voi olla pitkä, ja riippumatta alkupisteestä, kehitys on elinikäistä. Muoti voi antaa sinulle mahdollisuuden ilmaista itseäsi, löytää itsestäsi voimaa ja näyttää itseäsi.


Vaatteeni heijastavat mielentilaani. Vaatteeni antavat minulle voimaa, itseluottamusta ja itsehyväksyntää. Näin minä näen asian. Rakastan pukeutumista, kenkien valitsemista ja hiusten laittamista. Osa itsevarmuutta on, että tiedän mitä haluan. Mutta opettelen yhä tuntemaan itseni itsevarmaksi. Se on prosessi, ja uskon, että elinikäinen sellainen.

- Andrea Bunod, 24, Ranska


Yksi Everyday Women -yhteisön tavoitteista on näyttää, että olemme enemmän toistemme kaltaisia kuin uskommekaan. Kiillotettujen Instagram-kuvien takaa löytyy aitoja ihmisiä ja arkea. Haluamme näyttää, että muoti kuuluu kaikille.


Haluan näyttää, että kaikenkokoiset henkilöt voivat pukeutua näyttäviin vaatteisiin ja otattaa itsestään upeita kuvia. Ja kuten näkyy, se on myös superhauskaa!

- Maja Thusgård Poulsen, 21, Tanska


Osa 2/3