Everyday Women: Pariisilaisen 11 suosikkia

Everyday Women: Pariisilaisen 11 suosikkia

Andrea Bunod on mukana Everyday Women -yhteisössä. Tämän kesän aikana julkaistavassa sarjassa pääsee ääneen 24-vuotias pariisilainen, joka kertoo näkemyksiään valon ja rakkauden kaupungista sekä rehellisen tarinan nuoren, plus-kokoisen naisen elämästä.Olen Andrea, 24-vuotias ranskalainen sairaanhoitaja, ja muutin Pariisiin reilu vuosi sitten. Kuvailen itseäni ikuiseksi tutkimusmatkailijaksi ja ruoan ja taiteen ystäväksi, joten nämä puoleni näkyvät luonnollisesti kirjoituksessani. Olen myös sitä, mitä yhteiskunta kutsuu plus-kokoiseksi naiseksi.


Pitkänä plus-kokoisena teininä kasvaminen ei ole aina ollut helppoa, mutta olen vuosien varrella löytänyt tavan tehdä siitä suurimman vahvuuteni. Olen rakentanut itseluottamustani pukeutumistyylilläni ja kuuntelemalla halujani ja mielialojani.

Minusta tuntuu, että kaikkien naisten on aika omaksua ja löytää sisäisen voimansa, riippumatta asuinpaikasta, kehonmuodosta, olotilasta tai elämänvaiheesta.
Andrea Bunod

Näiden postausten kautta pyrin esittelemään kuinka löysin vahvuuteni, mutta myös sen miten opettelen edelleen päivittäin rakentamaan positiivista minäkuvaani.


Uutena pariisilaisena olen tutustunut kauniiseen Pariisiin, ja tässä on minun oppaani teille. Koska kaikkien "croissanttien" ja "patonkien" lisäksi on niin paljon muutakin nähtävää ja löydettävää.


Tämä kaupunki tarjoaa minulle paikan, jossa voin olla oma itseni, kadottaa ajantajun ja löytää uusia paikkoja joka kerta, kun kävelen ympäriinsä. Haluaisin tarjota sinulle tämän saman elämyksen pienen Pariisi-oppaan avulla: minireitti Pariisin halki mahdollistaen, että voit samalla jatkaa tutustumista itseesi.


Kun tutustun johonkin kaupunkiin, yritän ensinnäkin kysyä paikallisilta heidän suosikkipaikoistaan ja miksi he pitävät niistä. Kun saavuin Pariisiin, kysyin työtovereiltani ja ystäviltäni vinkkejä, jotta voisin tehdä listan kaikista paikoista, jotka haluaisin nähdä.


Listan ansiosta pystyin tutustumaan kaupunkiin pala palalta huomioiden harrastukseni, siitä mistä pidän ja mikä minua inspiroi.


 • 1. Aloita päiväsi brunssilla paikassa nimeltä "B.O.U.L.O.M". Se on suosikkipaikkani, jossa voi nauttia erittäin maukasta ja monipuolista brunssia viikonloppuisin. Kaikki on kotitekoista ja kuuluisan ranskalaisen keittiömestarin käsialaa! Ja kyseessä on myös uskomaton leipomo.


Haluaisin aloittaa suosikkikulmiltani Pariisissa: Marais'lla 3. kaupunginosassa. 


Vintage-vaatteiden, ruoan ja katutaiteen ystävät viihtyvät tällä alueella. Kaupunginosa on tunnettu taiteellisesta tunnelmastaan ja monista kapeista kaduista keskiaikaisine sisäpihoineen (kyllä, ne ovat juuri niin kauniita kuin miltä kuulostavat!). Tykkään nauttia aamiaiseni siellä ja kävellä kaduilla musiikkia kuunnellen. Tällä hetkellä pidän Emmy Melin kappaleesta "I AM WOMAN" (tämä kappale saa minut aina tuntemaan itseni pelottomaksi ja rohkeaksi!). Tykkään kiertää vintage- ja avant-garde-kauppoja.


Löydän alueen monista vintage-liikkeistä ainutlaatuisia vaatekappaleita, jotka sopivat täydellisesti monipuoliseen vaatekaappiini. Jokainen omistamani vaatekappale kertoo tarinan minusta, ja tämä on yksi niistä asioista, joita rakastan vaatteissa eniten.

 • 2. Kilo Shop, 6. kaupunginosa: Oletko heikkona ainutlaatuisiin vintage-vaatteisiin – ja tiesitkö, että voit ostaa niitä kiloittain? Minulla on täydellinen paikka sinulle! Uskomattoman hyvin järjestetty kauppa, josta löytyy pluskokoisia vaatteita ja asusteita (vöitä jne.). 60 % myydään kiloittain ja 40 % merkityillä hinnoilla. Myymälän omistajat tarjoavat uskomatonta monipuolisuutta ja laatua. Tämä nostaa kaupan Pariisin parhaiden vintage-kauppojen kärkeen.


 • 3. Tucked Friperie, 12. kaupunginosa: putiikki, joka myy ylellisiä tuotteita (Kenzo, Versace jne.) isoissa kokoluokissa ja kaikki alle 50 euron! Tämä on uskomaton kauppa!

Kävellessäni lännessä tykkään käydä Louvre-museossa, jossa on 16 kilometrin pituudelta taidegallerioita ja aina jotain uutta nähtävää ja tutkittavaa. Tykkään istua faaraoiden korujen äärellä ja mietiskellä noita muinaisen sivilisaation upeita taideteoksia. Faaraoiden käytävän jälkeen suuntaan mielelläni ranskalaisten maalareiden käytävälle, jossa voin ihailla suosikkitaiteilijani Claude Monetin töitä. Istun tällä käytävällä yleensä yli tunnin, sillä siellä on niin paljon maalauksia, joita hämmästellä joka viisitiillä. Minusta on vilpittömästi hämmästyttävää, miten senhetkinen mieliala vaikuttaa taideteoksen hahmottamiseen. En koskaan näe tai tunne samaa asiaa toistamiseen, kun katselen Louvren taideteoksia. Mutta lähden täältä aina rauha sydämessäni.

Minusta on vilpittömästi hämmästyttävää, miten senhetkinen mieliala vaikuttaa taideteoksen hahmottamiseen.
Andrea Bunod
 • 4. Taidegalleria "L'Atelier des Lumières": Suosikkikulttuuripaikkani Pariisissa. Varasto, jossa näyttelyt vaihtuvat noin puolen vuoden välein. Kuvittele kokonainen huone (katto, lattia ja seinät), joka on valaistu Salvador Dalin maalauksilla Pink Floydin kappaleiden soidessa huoneessa. Maagista, eikö?


Tämän taiteellisen tauon jälkeen tykkään kiertää Eiffel-tornin ja istua Champ de Marsilla lukemassa kirjaa, jota olen luvannut lukea monen kuukauden ajan. Hetki on aina hyvin rauhallinen. Puistossa voi istua melkein missä tahansa, sillä se on jättimäinen. Vietän puistossa yleensä pari tuntia.


On jo lounasaika, enkä malta odottaa, että löydän viihtyisän "Brasserien”. Näissä ravintoloissa tarjoillaan ankka-annoksia, kotitekoisia ranskanperunoita, salaatteja, kalaruokia ja upeaa kotitekoista jälkiruokaa Paris/Brestinä. Yritän syödä jotain erilaista joka kerta, kun menen keskustaan. Uskon, että se antaa minulle mahdollisuuden matkustaa jatkuvasti uuteen kulttuuriin. Pariisi tunnetaankin monikulttuurisena kaupunkina: samassa kaupunginosassa voi itse asiassa syödä niin afrikkalaista, japanilaista kuin turkkilaistakin ruokaa tai voit vastaavasti syödä ravintolassa, jossa eri kulttuurit sekoittuvat samassa ateriassa.


 • 5. Ravintola Riv'k: Yksi suosikkiravintoloistani Pariisissa. Sen keittiössä aasialaiset ja israelilaiset kulttuurit sekoittuvat täydellisesti. Ravintola on aivan uskomaton (jos menet sinne, sinun on maistettava paistettua burrataa ja jälkiruokaa nimeltä "Brioche Perdue").


 • 6. Ravintola "Poulet braisé": väistämätön lounaspaikkani – edullinen ja niin hyvä! Alle 15 eurolla saat upeasti kypsennetyn puolikkaan kanan riisillä ja paistettua keittobanaania afrikkalaisten kastikkeiden kera.


 • 7. Herkkukauppa "La Grande Epicerie de Paris": Tätä paikkaa on ehdottomasti pakko kokeilla, jos tulet Pariisiin. Se kerää yhteen monia kojuja, joissa on tarjolla poikkeuksellisen maukasta ruokaa, käsityöesineitä, viiniä ja paljon muuta monikulttuurisessa tunnelmassa. Päämyymälä sijaitsee Pariisin 16. kaupunginosassa.

Täydellä vatsalla ja leveä hymy huulillani jatkan kävelyä keskustaan, mutta olen edelleen varovainen kaikkien kaupungin pyöräilijöiden kanssa (Kyllä, Pariisi on kaupunki, jossa pyrimme käyttämään polkupyöriä aina kun voimme).

Ilta etenee ja soitan ystävilleni, jotta voimme tavata Comédie Française -teatterissa, joka on Pariisin suosituin teatteri (ja mielestäni kaunein). Teatterin rakennutti Ranskan kuningas Ludvig 14. vuonna 1680, ja se tarjoaa yhä tänä päivänä täydellisen areenan ranskalaisen kulttuurin tutkimisen ja kehittämisen jatkamiseen teatteritaiteen kautta. Muistan käyneeni teatterissa ensimmäisen kerran, kun olin vielä teini-ikäinen, enkä koskaan lakannut hämmästelemästä rakennuksen kauneutta ja näyttelijöiden lahjakkuutta. Suosittelen teatterissa vierailua lämpimästi.


 • 8. Teatteri "Le Panam'Art Café": Haluatko nauraa nauttien samalla hyvästä cocktailista ja maukkaasta ateriasta? Tämä paikka on kuin tehty sinua varten – se on stand up -teatteri, jossa uudet tai tunnetut huumoriveikot esiintyvät lähes joka ilta. Varmista, että sinulla on pöytävaraus ennen saapumista.


Kesäisin tykkään myös käydä monilla ulkoilmaelokuvafestivaaleilla. Elokuvia voi katsoa esimerkiksi "La Villetten" puistossa 19. kaupunginosassa. Tämä tapahtuma on täysin ilmainen ja todella hauska kokemus. Älä unohda ottaa mukaan vilttiä ja ehkä pientä purtavaa!


Etsitkö vielä keinoa nauttia päivän viimeisistä tunneista Pariisissa? Suosittelen, että menet metrolla Bastillen alueelle 11. kaupunginosaan, jossa voit nauttia drinkistä ja tanssia erittäin viihtyisässä ja modernissa baarissa aamu kolmeen asti. Niin minä yleensä teen päättääkseni illan täydellisesti ystävieni kanssa.


 • 9. Bar & Beer: Yksi suosikkibaareistani Pariisissa. Paikka, jossa voit rentoutua yksillä töiden jälkeen hyvän oluen tai cocktailin parissa. Tämä paikka on todella rauhallinen ja viihtyisä.


 • 10. Bar Le syndicat: Pariisilaisuuden peruspilari. Ehdottomasti paras cocktailbaari!


 • 11. Yökerho "Le Pachamama": Suosikkini Pariisin yökerhoista. Upea 1800-luvun rakennus, jossa on kolme kerrosta, jokaisessa oma musiikki- ja sisustusteemansa.


Lopuksi todettakoon, että tämä pieni opas auttaa tutustumaan kaupunkiin, kun annat aikaa itsellesi, kuuntelet toiveitasi, kävelet ja annat alueen tunnelman ohjata sinua. Kävellessäni Pariisissa tällä tavoin löydän rauhan ja hiljaisen hetken melko meluisassa ja ruuhkaisessa kaupungissa. Tämän pienen ”täydellinen päiväni Pariisissa” -kierroksen myötä toivon, että tunnet itsesi inspiroituneeksi ja valmiiksi tutustumaan Pariisiin tai johonkin muuhun kauniiseen kaupunkiin.

Anna katujen ohjata tietäsi ja mielen kulkusuuntaasi. Koska ennen kaikkea tulevaisuus on asia, joka kutsuu sinua tutkimaan kaikkia niitä puolia itsessäsi, jotka määrittelevät sinut.
Andrea Bunod