Miten muoti vaikuttaa rohkeuteen ja minäkuvaan

Miten muoti vaikuttaa rohkeuteen ja minäkuvaan

Olen Andrea, 24-vuotias ranskalainen sairaanhoitaja, ja muutin Pariisiin reilu vuosi sitten. Kuvailen itseäni ikuiseksi tutkimusmatkailijaksi ja ruoan ja taiteen ystäväksi, joten nämä puoleni näkyvät luonnollisesti kirjoituksessani. Olen myös sitä, mitä yhteiskunta kutsuu plus-kokoiseksi naiseksi.


Minusta tuntuu, että kaikkien naisten on aika omaksua ja löytää sisäisen voimansa, riippumatta asuinpaikasta, kehonmuodosta, olotilasta tai elämänvaiheesta.


Tässä postauksessa käsittelen sitä, miten muoti vaikuttaa omaan rohkeuteeni ja minäkuvaani.


Kuvailisin muotia tavaksi pukeutua tietyllä tavalla ja rohkeasti. Muoti on monikulttuurista ja rajatonta ja vaikuttaessaan niin moniin ihmisiin sen on oltava monipuolista. Tämä on ensimmäinen asia, jota rakastan muodissa: sen ydin riippuu meistä jokaisesta ja kehittyy kanssamme. Mutta miten vaatteet, asusteet tai meikit voivat olla todellinen apu itsesi hyväksynnän ja itseluottamuksen saavuttamisessa?


Synnyin Etelä-Ranskassa keskikokoisessa kaupungissa ja muutin Pariisiin lähes kaksi vuotta sitten, jotta voisin aloittaa uuden elämänvaiheen. Lapsena äitini oli erittäin tarkka siitä, miltä pikkuveljeni ja minä näytimme. Hän ompeli paljon, piti aina kauniista vaatteista ja halusi, että hänen lapsensa ovat aina hyvin pukeutuneita. Hän esimerkiksi sovitti hiuslenkit asuihini, ja talvella jopa sukkahousuni hiuskoristeisiin. Äitini sanoi minulle aina, että ulkonäkömme heijastaa mielentilaamme ja itseluottamustamme. Tällaisessa ajattelussa kasvaminen on saanut minut aikuisenakin panostamaan pukeutumiseen ja nauttimaan siitä. Esimerkiksi nuorempana minulla oli tapana leikkiä nukeilla ja pidin aina hyvää huolta niiden ulkonäöstä.Ole oma stylistisi

Myöhemmin esiteininä haaveilin, että minusta tulisi muotistylisti. Piirsin lukuisia naisten siluetteja ja vaatteita. Tunsin itseni luovaksi ja vapaaksi piirtäessäni, tuntui kuin kaikki olisi mahdollista ja saavutettavissa, koska hallitsin ympäristöäni. Sitten pluskokoisena ja pitkänä teininä käytin paljon äitini vaatteita. Olin pidempi ja leveämpi kuin ystäväni, ja minua pidettiin aina kypsempänä ja vanhempana.

Aikuisten vaatteiden käyttäminen tuntui tuolloin oikealta valinnalta. Se tuntui melkein kuin päälläni olisi kankainen kilpi, jota voisin käyttää kohdatessani maailman.

Niin kauan kuin muistan nuoruuttani, kiinnitin aina huomiota siihen, miltä näytin ja miten muut näkivät minut ulkoisesti, koska tiesin, että pituuteni ja kurvieni ansiosta erotuin aina joukosta. Se oli minulle myös keino ottaa haltuun jotain, josta pystyin olemaan ja josta olin ylpeä.


Noin kuusi vuotta sitten sain selville, että yksi sedistäni oli aikoinaan arvostetun Balmainin malli. Näin kuvia hänestä ja olin innoissani ja iloinen, koska tajusin, että muutkin perheenjäsenet olivat kiinnostuneet muotimaailmasta ennen minua. Eivätkä yllätykset jääneet tähän: myös pikkuveljestäni, joka on elämäni ehdoton ylpeydenaihe, tuli malli. Äitini ja minä kannustimme häntä yrittämään, kun hän oli teini-ikäinen, koska tiesimme aina, että ala oli hänen kutsumuksensa. Lähdin hänen kanssaan ensimmäisiin casting-tilaisuuksiin Ranskaan ja Lontooseen, ja meillä oli tosi hauskaa. Päättäväisyytensä, lahjakkuutensa ja kypsyytensä ansiosta hän pääsi Lontoon muotiviikoille nuorten suunnittelijoiden näytöksiin. Olen harvoin tuntenut olevani jostakusta näin aidosti ylpeä. Isosiskona tuntui mahtavalta nähdä hänen loistavan.


25-vuotiaana naisena oman rahan tienaaminen antaa minulle mahdollisuuden ilmaista itseäni muodin avulla. Olen hiljattain valmistunut sairaanhoitajaksi, joten voin hankkia vaatteita, joiden avulla taas pystyn tutustumaan eri tyyleihin, eri muotoihin ja vintage-vaatteiden ansiosta jopa eri aikakausiin. Koska minulla on kokopäivätyö (ja palkka), voin pukeutua enimmäkseen niin kuin haluan ja erityisesti niin kuin minusta tuntuu. Ulkonäköni riippuu aina mielialastani ja toiveistani. Pukeudun mielelläni johonkin odottamattomaan, ja stiä rakastankin muodissa eniten: muoti voi olla uraauurtavaa ja kyseenalaistaa odotuksia.Plus-kokoisten naisten odotukset

Sosiaalisesta näkökulmasta plus-kokoisten naisten odotetaan aivan liian usein käyttävän isokokoisia, neutraaleja ja huonosti istuvia vaatteita. Todellisuudessa kurvikkuutta voi korostaa useilla eri tavoilla! On niin paljon löydettävää, tutkittavaa ja kokeiltavaa. Kun rakennat itseluottamusta, varmista, että ympäröit itsesi välittävillä ihmisillä. He antavat sinun kukoistaa ansaitsemallasi tavalla. Zizzin kaltainen brändi antaa asiakkaiden rikkoa yhteiskunnan heille rakentaman muotin, joka voi olla hyvinkin ahdasmielinen. Tunnen ylpeyttä saadessani työskennellä tämän tuotemerkin kanssa, sillä Everyday Women -konseptin kautta tapaamani tiimi on saanut minut tuntemaan, että naisia vihdoin ymmärretään ja kuunnellaan. Vuonna 2022 kehopositiivisuus on äärimmäisen oleellinen liike.


Puhun muodista, mutta tarkennan nyt hieman sitä, millaiset vaatteet tuovat minulle välitöntä itsevarmuutta. Yleensä aina kun haluan parantaa itseluottamustani, pukeudun näyttäviin väreihin ja kuvioihin. Ne saavat minut tuntemaan itseni iloiseksi, rohkeaksi ja kunnianhimoiseksi. Yksi lempivaatteistani on hyvin istuva kietaisumekko. Pidän keskipitkistä mekoista, joissa on matalakaulainen istuvuus. Tunnen aina oloni mukavaksi platform-lenkkareissa ja -kengissä, vaikka olenkin pitkä. Mitä tulee asusteisiin, käytän niitä mielelläni hiuksissa: värikkäitä hiuslenkkejä, satiinihuiveja, turbaaneja. Ja lopuksi: takit! Rakastan takkeja: farkkutakkeja, bleisereitä, bomber-takkeja, ylisuuria takkeja ja niin edelleen. Ne viimeistelevät aina yksinkertaisimmatkin asut. Äitini käyttää aina takkia asunsa viimeisenä silauksena, ja näyttää niin tyylikkäältä.


Tykkään meikata mielialani mukaan. Voin pukeutua hyvin rohkeasti ja käyttää paljon värejä, mutta pidän myös hyvin neutraaleista meikeistä ja puhtaasta lookista. Huulipunat ovat suosikkejani, ja minulla onkin niitä yli 30 kylpyhuoneessani!


Sanaton kommunikointi

Muoti antaa minulle mahdollisuuden kommunikoida sanojen sijaan tunteilla, muistoilla ja rohkeilla yhdistelmillä, joita oma pukeutumistyylini synnyttää.

Muoti antaa minulle mahdollisuuden tutkia luovuutta, erilaisia mielentiloja ja ennen kaikkea kehittymistäni naisena.

Pukeutumistyylini kehittyy ja kasvaa kanssani. Tunnen itsevarmuutta ja ylpeyttä kaikista kokemistani tyyleistä, koska ne kaikki ovat minulle tärkeitä. Tavallaan tämä kehitys ilmaisee myös sitä, miten haluan tulla nähdyksi: täysin omana itsenäni ja odottamattomana, mutta jatkuvasti kehittyvänä ihmisenä.


Lopuksi voin todeta, että muoti oli tärkeä tekijä itseluottamukseni, minäkuvani ja arvokkuuteni rakentamisessa ja vahvistamisessa sen ikuisen monimuotoisuuden ansiosta. Tajuan sen joka päivä, ja toivon, että tämän postauksen luettuasi sinäkin voit löytää muodista itsevarmuutta ja voimaa. Tee muodista etu rajoituksen sijaan!