Esittelyssä 6 Everyday Women -naista

Esittelyssä 6 Everyday Women -naista

Everyday Women -yhteisön naiset ovat aivan tavallisia, mutta myös rohkeita, vahvoja, haavoittuvia, rehellisiä ja täysin omia itsejään omalla persoonallisella tavallaan. Tapasimme heistä kuusi aurinkoisena kevätpäivänä Kööpenhaminassa. Hanne on eläkkeellä oleva lakimiessihteeri Tanskan Roskildesta. Andrea puolestaan on nuori ranskalainen – hänenlaisiaan näkee usein Pariisin kaduilla. Inge-Merete, 54-vuotias tanskalainen, on boheemin kotikaupunginosansa Nørrebron kruunaamaton kuningatar. Trendikäs itävaltalainen Jasmin hallitsee sosiaalisen median. Stina on norjalainen kaksostyttöjen äiti, ja Maja taas aloitteleva kampaaja tanskalaisesta pikkukaupungista. Nämä rohkeat Everyday Women -naiset haluavat nyt kertoa meille tarinansa.


Seuraavaksi annamme puheenvuoron heille:

Matka kohti sisäistä rauhaa:"Olen aina ollut vähän isokokoinen. Lapsena oli todella ärsyttävää, että vain aikuisten vaatteet sopivat ylleni. Nyt aikuisena käytän samoja vaatteita. Uskon, että iän myötä tulee rauhallisemmaksi ja osaa ottaa asiat sellaisena kuin ne ovat. Eihän vaatekoolla oikeasti ole mitään merkitystä, olemme kaikki keskenämme eri kokoisia, ja se on täysin ok. Toivon, että vielä jonain päivänä voisin olla täysin välittämättä siitä, mitä ihmiset ajattelevat."


- Maja Thusgaard Poulsen, 21, Tanska.


Roolimallina olemisesta:


"Tämän yhteisän avulla haluan nähdä itseni eri tavalla, vähän kuin mallina. Kotipeilin sijaan sitä seisookin yhtäkkiä kameran edessä. Haluan kertoa veljentyttärelleni, että kyllä, sinäkin voit olla mallina tällaisissa kuvissa, vaikka et olisikaan samanlainen kuin naiset, joita näet televisiossa ja kampanjoissa. Ja se on sekä kaunista että tärkeää. Hän on 6-vuotias, ja hänen vanhempansa ovat eri syntyperää. Haluan näyttää hänelle, että rajoja ei ole olemassa, ja että hän voi tehdä mitä haluaa."


- Andrea Bunod, 24, Ranska


Äidiksi tulemisesta nuorena naisena, ja itsensä löytämisestä äidin roolissa:


"Sain kaksostyttäreni kaksi viikkoa sen jälkeen, kun täytin 22 vuotta. Kehoni muuttui 21-vuotiaana todella paljon. Lihoin vuodessa 40 kiloa. Synnytyksen jälkeen laihduin vain 10 kiloa, joten en tiennyt, minkä kokoisia vaatteita tarvitsisin. Kehoni tuntui todella erilaiselta. En usko, että olen koskaan ollut paremmin pukeutunut kuin sen jälkeen, kun minusta tuli äiti, vaikka olin ennen pienempi. En vain välittänyt siitä, mitä minulla oli ylläni, enkä miettinyt pukeutumista paljon. Mutta äidiksi tulemisen jälkeen olen alkanut miettiä sitä puolta enemmän."


- Stina Vea, 28, Norja


Kehon kohtaamisesta peilissä ja sosiaalisessa mediassa:


"Olen aina ollut itsevarma, mutta en ole koskaan tuntenut olevani itsevarma vartalostani. Mutta tämä muuttui, kun aloin katsoa itseäni peilistä ja ottaa kuvia. Jos peität itsesi aina, esimerkiksi suihkussa käydessäsi, et koskaan pääse kohtaamaan vartaloasi sellaisena kuin se on. Mutta jos kohtaat itsesi sellaisena kuin olet, tulee siitä normaalimpaa myös sinulle itsellesi. Jos et koskaan näe vartaloasi, haluat jostain syystä ottaa siihen etäisyyttä.


Monet sanovat, että olen rohkea, kun jaan vähäpukeisempia kuvia Instagramissa. Minusta sitä ei tulisi pitäisi pitää erityisen rohkeana. Jos vartalotyyppini normalisoitaisiin, se ei olisi rohkeaa. Kaikkien muiden, esimerkiksi bikineissä poseeraavien fitnessmallien, kohdalla se ei ole rohkeaa. Miksi se siis olisi rohkeaa minun kohdallani?"


- Jasmin Mairhofer, 36, Itävalta


Kun tulee iän myötä rohkeammaksi ja uskaltaa erottua:


Minusta on tullut paljon rohkeampi iän myötä. Ihmiset saavat ajatella mitä haluavat. Nuoremmat tytöt uskaltavat tehdä vaikka mitä, mikä on mahtavaa. Ja sitten ajattelen, että miksen minäkin uskaltaisi, vaikka en enää niin nuori olekaan? Voin tehdä aivan mitä haluan, joten antaa palaa vaan!


Joskus tuntuu, että naiset eivät uskalla erottua, vaan he haluavat mieluummin sulautua väkijoukkoon, pukeutua mustaan mekkoon ja ehkä vähän isompiin korvakoruihin tai jotain vastaavaa. Siksi haluan pukeutumisellani erottua muista ja olla räväkkä."


- Inge-Merete, 55, Tanska


Elämän tarkoituksen löytämisestä:


Haluaisin antaa seuraavan neuvon: kiinnostu muista ihmisistä. Älä kiirehdi. Sinulla ei välttämättä tarvitse olla 50 ystävää. Minulla on myös ystäviä, joiden kanssa näemme 2–3 kertaa vuodessa yhteisen loman merkeissä. Emme kuitenkaan näe toisiamme kovin säännöllisesti. Ja sitten taas on muita, läheisempiä ystäviä.


Olen vieraillut hoitokodeissa pitämässä seuraa asukkaille, ja käyn tansseissa joka torstai. On mahtavaa, että tällaiselle on aikaa eläkkeellä. Minusta on mahtavaa jutella hoitokodin vanhusten kanssa. Jotkut heistä haluavat puhua lapsenlapsistaan, jotkut terveydestään ja jotkut menneistä ansioista. Saan vierailuista todella paljon. Ei vain siksi, että sillä tavalla teen hyvää, vaan siksi, että se antaa sisältöä elämään."


- Hanne Mortensen, 74, Tanska

Aitoja naisia, aitoja vartaloita, todellisia ihmisiä, joilla on jaettavana tarinoita, tunteita ja rohkeutta. Everyday Women -yhteisön tavoitteena on tehdä maailmasta samaistuttavampi. Haluamme tehdä tilaa rohkeudelle ja voimakkuudelle, sekä aivan tavallisille ihmisille.


Osa 3/3