Everyday Women: Andrea Bunod kertoo muuttamisesta ja elämässä etenemisestä

Everyday Women: Andrea Bunod kertoo muuttamisesta ja elämässä etenemisestä

Andrea Bunod on mukana Everyday Women -yhteisössä. Tämän kesän aikana julkaistavassa sarjassa pääsee ääneen 24-vuotias pariisilainen, joka kertoo näkemyksiään valon ja rakkauden kaupungista sekä rehellisen tarinan nuoren, plus-kokoisen naisen elämästä.


Olen Andrea, 24-vuotias ranskalainen sairaanhoitaja, ja muutin Pariisiin reilu vuosi sitten. Kuvailen itseäni ikuiseksi tutkimusmatkailijaksi ja ruoan ja taiteen ystäväksi, joten nämä puoleni näkyvät luonnollisesti kirjoituksessani. Olen myös sitä, mitä yhteiskunta kutsuu plus-kokoiseksi naiseksi.


Minusta tuntuu, että kaikkien naisten on aika omaksua ja löytää sisäisen voimansa, riippumatta asuinpaikasta, kehonmuodosta, olotilasta tai elämänvaiheesta.


Lähes kaksi vuotta sitten muutin minulle täysin uuteen ympäristöön: kauniiseen Pariisiin. Jätin taakseni elämäni hiljaisessa Etelä-Ranskan kaupungissa muuttaessani pääkaupungin vilskeeseen. Tämä oli minulle suuri päätös, joka toteutuakseen vaati minulta paljon itseluottamusta. Lopulta se oli kuitenkin yksi parhaista päätöksistä, joita olen koskaan tehnyt.


LUE: Andrea Bunodsin 11 suosikkia Pariisissa


Tässä blogipostauksessa kerron siitä, miten muutin uuteen kaupunkiin nuorena naisena ja miten tämä päätös antoi minulle mahdollisuuden rakentaa omaa elämääni rauhassa.Järjestely

Valitessani uutta asuinkaupunkiani, tein monia tehtävälistoja. Käytin Notion-sovellusta, joka on loistava tehtävälistojen tekemiseen. Tein listan kaikista asioista, jotka minun piti tehdä ennen muuttoa, sen aikana tai sen jälkeen. Tein myös listan asioista, joihin halusin uudessa kotikaupungissani tutustua, kuten puistoista, taidegallerioista, ravintoloista, nähtävyyksistä jne. Tämä jälkeen laadin vielä listan kokonaisbudjetistani, jotta pysyisin perillä kuluistani suurkaupungissa, joka on paljon keskikokoista Etelä-Ranskan kaupunkia kalliimpi.

Luota vaistoosi suurten päätösten äärellä

Useiden listojen teon jälkeen minun oli kuitenkin löydettävä myös uusi työpaikka. Sairaanhoitajana voin työskennellä monissa eri tehtävissä. Etelä-Ranskassa asuessani tein töitä psykiatrisessa erikoisyksikössä, jossa hoidetiin psyykkisistä ongelmista kärsiviä vankeja.


Rakastin työtäni, mutta saadessani tilaisuuden muuttaa Pariisiin, halusin haastaa itseäni ja kokeilla jotakin muuta. Löysin työpaikan psykiatrisesta erikoisyksiköstä, jossa hoidetaan vakavista psyykkisistä sairauksista kärsiviä naispotilaita. Kyseinen yksikkö oli aikaisempaa työpaikkaani monipuolisempi, mikä oli minulle suuri haaste, koska en ollut koskaan aiemmin työskennellyt juuri tämän kaltaisessa työssä. Onneksi kuitenkin luotin itseeni, sillä olen pärjännyt työssäni loistavasti.


Isoon kaupunkiin muuttaminen saattaa olla pelottavaa, mutta se tarjoaa myös paljon uusia, jopa rajattomia mahdollisuuksia.


Muutos tarkoittaa vanhan korvaamista uudella ja paremmalla. Elämässä eteneminen tarkoittaa uusiin paikkoihin ja asioihin tutustumista. Nämä kaksi oivallusta ovat auttaneet minua suhtautumaan uusiin mahdollisuuksiin optimistisesti. Vaikka muutto alun perin epäilyttikin minua hieman, yritin pitää mielessä, että tein tämän valinnan, jotta voisin edetä elämässäni ja saada tilalle jotakin parempaa.


Miten muuttaa tapojaan

Pois muuttaminen ja elämässä eteneminen antavat mahdollisuuden myös omien tapojen muuttamiseen tai uusien tapojen luomiseen. Samassa kaupungissa saman työn ja samojen ihmisten ympäröimänä asuminen voi monille olla tuttua ja turvallista. Minulle se oli kuitenkin vaikeaa, sillä kaipasin jotakin uutta.


Tehtävälistani, uusi työni ja sen mukanaan tuomat uudet haasteet ja rutiinit auttoivat minua keskittymään asioihin, joita todella rakastin. Niinpä aloitin uudelleen rakkaan harrastukseni, piirtämisen, joka erityisesti opiskeluaikana toimi minulle vastapainona raskaalle sairaanhoitajan työlle. Se on auttanut minua purkamaan vaikeat ajatukseni, tunteeni ja ahdistukseni. Aloin myös viettämään enemmän aikaa ystävieni kanssa, käymään kuntosalilla ja huolehtimaan itsestäni paremmin.

Lupasin itselleni, että teen poikkeuksetta joka viikko jotakin itselleni tärkeää.

Tästä viikoittaisesta rutiinista tuli minulle hyvin tärkeä, sillä se sai minut tunteman itseni onnellisemmaksi. Viikosta riippuen aktiviteettina saattoi olla elokuvan katselu, ystävälle soittaminen tai hiusteni hoito ja hyvän ruoan syöminen. Tällä viikolla kävin lempikampaajallani, jonka jälkeen tapasin lapsuuden ystäväni. Söimme karibialaista ruokaa ja katsoimme Netflixiä – aivan kuten meillä oli tapana tehdä lapsena.


Tämä muutos on myös antanut minulle mahdollisuuden kehittää luovuuttani ja kärsivällisyyttäni. Itselleen on voitava antaa aikaa suurten muutosten edessä, mikäli haluaa muutosten olevan pysyviä. Yksin uudessa ympäristössä eläminen vaatii myös paljon itseluottamusta ja luovuutta uusien tapojen luomisessa. Tuttujen ja turvallisten tapojen jatkaminen on helppoa, mutta vaikka uusien tapojen luominen onkin haastavaa, se myös palkitsee.

Itseluottamuksen parantaminen

Uskon, että voidakseen parantaa itsevarmuuttaan on pystyttävä kohtaamaan ja hyväksymään omat epävarmuutensa. Kävin itse tämän kaiken läpi muutettuani Pariisiin. Puskin itseäni tekemään asioita, joita en olisi koskaan voinut ajatella tekeväni. Olen tästä itselleni ikuisesti kiitollinen.


Koin hiljattain mullistavan kohtaamisen, johon en ajatellut olevani valmis. Tapasin upean ihmisen, joka on hyvin erilainen kuin minä. Hän on haastanut ennakkoluulojani ja sitoutumiskammoani. Ymmärsin, että aidosti rakastava ihminen, joka hyväksyy sinut sellaisena kuin olet, voi tuoda sinulle paljon onnea ja itseluottamusta.


Minne ikinä elämä kuljettaakin, kuuntele sisintäsi ja luota vaistoihisi. Ne lähettävät vahvoja viestejä suurten päätösten edessä – etenkin silloin, kun olet nuori. Luota ensivaikutelmiisi ja pyri ymmärtämään niitä. Kuuntelemalla itseäsi ja omia vaistojasi, voit luottaa tekeväsi oikeita, omannäköisiäsi päätöksiä.


LUE: Näin parannat itseluottamustasi ja tuet henkilökohtaista kehitystäsi

Kuuntele aina vaistojasi, luota ensivaikutelmaasi ja pyri ymmärtämään, mitä ne sinulle kertovat.

Kaiken kaikkiaan, nuorena uuteen kaupunkiin muuttaminen voi siis tarjota sinulle mahdollisuuden edetä elämässäsi johonkin uuteen ja parempaan. Näin ainakin, jos suhtaudut siihen positiivisena seikkailuna. Jos kuitenkin haluat tämän seikkailun olevan jotakin pysyvämpää, muista suhtautua uusiin kokemuksiin avoimin mielin, haastaa itseäsi ja ennen kaikkea kuunnella itseäsi ja omia vaistojasi!