Valmis lomalle Jasminn kanssa

Valmis lomalle Jasminn kanssa

Yksin matkustamisesta

Kysymyksiä ja vastauksia maailmanmatkailusta yksin. Lue ja inspiroidu täyttämään matkalaukkusi söpöillä asuilla ja uusilla kokemuksilla.K: Hei Jasmin! Kesä on aivan nurkan takana. Mikä on viimeisin paikka, johon matkustit?

V: Viimeisin matkakohteeni oli Islanti tammikuussa. Syntymäpäiväni on tammikuun alussa, ja aloin matkustaa yksin siihen aikaan pari vuotta sitten. Kun aloin lähteä matkoille syntymäpäivänäni, matkustin lämpimille alueille, koska halusin päästä pois kylmästä säästä. Yritän aina suunnitella jotain erityistä varsinaiselle syntymäpäivälleni. Tänä vuonna halusin todella nähdä revontulet, ja siksi päätin matkustaa tänä vuonna pohjoiseen.


K: Kuulostaa uskomattomalta! Kuulimme, että rakastat yksin matkustamista – mitä se merkitsee sinulle?

V: Mielestäni yksin matkustaminen on todella erityistä, koska sinun on kuunneltava itseäsi siihen liittyen, että mitä todella haluat ja kuinka kauas haluat mennä. Haastat itsesi joka kerta hieman enemmän. Sinun on löydettävä strategiat itse. Kyseessä ei ole vain matkustaminen yksin johonkin paikkaan vaan myös henkilökohtainen matka omaan itseensä.


Jatkuu...

Katso Jasminn kesäasut täältä - ja inspiroidu lomalle pakkaamisesta

Rakastan sitä, kun vaatteitani voi yhdistää tai stailata rennosti päiväkäyttöön ja tyylikkäästi illalla ulos menoa varten

K: Minne menit ensimmäisen kerran, kun matkustit yksin?

V: Aloitin matkustamisen (tavallaan) yksin, kun olin 13-vuotias ja vanhempani lähettivät minut kesäleirille Englantiin. Vaikka olin samanikäisten ryhmässä. Luulen, että se, että lähdin jo nuorena ulkomaille, aloitti yksin matkustamisen osaltani. Nautin siitä ja kävin lähes joka kesä uudessa paikassa. Kun olin 18-vuotias, vietin kuukauden Australiassa. Päätin varata kielikurssin sieltä, joten minulla oli jonkinlainen rutiini. Vietin aamupäivän kurssilla ja asuin hostellissa muiden kyseisen koulun opiskelijoiden kanssa, joten oli helpompi löytää tekemistä ja tavata ystäviä. Iltapäivisin sain tehdä mitä halusin, ja rakastin kuljeskella ympäriinsä löytämässä erilaisia paikkoja.


K: Jännittikö sinua lähteä yksin?

V: Olin varmasti hermostunut, kun lähdin yksin, mutta siitä on niin kauan aikaa, että tuskin muistan, miltä se tuntui.


K: Entä nyt, onko mitään erityisiä asioita, joita teet valmistautuaksesi matkaan yksinään verrattuna matkoihin muiden kanssa?

V: Kun matkustan nykyään yksin, yritän suunnitella mahdollisimman paljon ennen matkalle lähtöä. Näin saan matkaani järjestystä ja tiedän, mitä odottaa. Järjestys auttaa minua myös poistumaan hotellilta ja tekemään jotakin, vaikka olisin hämmentynyt. Vaikka suunnittelen paljon, olen silti usein omillani. Luulen, että monet ihmiset pelkäävät yksinäisyyttä ja ovat myös hieman pelokkaita tutustumaan itseensä paremmin. Mutta jos sinulla on todellinen yhteys itseesi, et ole koskaan yksinäinen. Näistä soolomatkoista on minulle paljon apua tässä!


Jatkuu...

Rakastan punaisen housuhameen ja paidan yhdistelmää. Se sopii täydellisesti ostoksille tai pidemmälle kiertoajelulle

K: Mitkä ovat 3 suosikkipaikkaasi, joissa olet käynyt soolomatkalla?

V: Sydney. Islanti talvella. Ja Intian ja Pakistanin kiertomatka, jossa tapasin matkan varrella pari tuttua ihmistä, jotka liittyivät mukaani osaksi matkaa.


K: Onko sinulla neuvoja jollekin, joka matkustaa ensimmäistä kertaa yksin?

V: Jos et ole koskaan matkustanut yksin, yritä järjestää matkasi perusteellisesti ennen lähtöäsi. Etsi joko retkiä, joihin voit liittyä, tai AirBnb-majoitus muiden ihmisten kanssa, jotka voivat auttaa sinua tutustumaan kaupunkiin – tai jopa hostelli, jossa on samanikäisiä ihmisiä. Jos olet yksinäinen tai "eksyksissä", voit helposti löytää jonkun, jonka kanssa voit viettää aikaa.


K: Ja lopuksi – mitkä ovat matkalaukkusi välttämättömyydet?

V: Nuorempana pystyin matkustamaan pelkän repun kanssa, mutta nykyään otan mieluummin mukaan vähän enemmän matkatavaroita. Uimapuku/bikinit ovat ehdoton edellytys, samoin kuin tarpeeksi kirjoja, koska rakastan lukemista.


K: Entä mikä on kesäloman suosikkiasusi – onko sinulla kenties "lomaunivormua"?

V: 

... Uimapuku tai bikinit ja iso olkihattu

... Kevyet pitkät housut / culotte-housut pidempiä kävelylenkkejä varten

... Kesämekot, joiden alla on lyhyet housut (hankautumisen estämiseksi) illallisaikaan 

Minulla ei oikeastaan ole univormua, mutta rakastan muotia ja pidän siitä, että minulla on joka päivä, aamulla ja illalla, jotain erilaista päällä. Siksi tarvitsen ison laukun.