Häiden kirjoittamattomat säännöt: miten pukeutua?

Häiden kirjoittamattomat säännöt: miten pukeutua?

Selvitä budjettisi ja hääpukeutumiseen sopimattomat asut

Hääjuhlat jos mitkä ovat loistava tilaisuus pukea juhlavampaa vaatetta päälle. On ihanaa saada osallistua rakastuneen parin päivään ja juhlistaa heidän rakkauttansa. Hääparin erityiseen päivään haluaa luonnollisesti pukeutua arkivaatteita juhlavammin.


Kuinka paljon sinun ja asusi kuuluisi loistaa juhlissa, ja miten? Voitko pukeutua valkoiseen mekkoon? Entä punaiseen? Kuinka pitkä mekon pitäisi olla? Annamme sinulle vastaukset hääpukeutumisen kirjoittamattomiin sääntöihin.


Sääntöjen viidakossa

Hääpari on ehkä suunnitellut perinteistä hääjuhlaa jo kuukausien ajan ja vieraana on mukavaa kunnioittaa parin tärkeää päivää pukeutumalla juhlalliseen asuun. Millaisia asioita kannattaa pitää mielessä pluskokoisen juhlamekon valinnassa? Voiko häissä pukeutua mustaan? Entä mitä punaiseen mekkoon pukeutumalla mahtaa viestiä? Autamme sinua vastaamalla näihin kysymyksiin hieman alempana.


Millaiseen asuun häihin tulee pukeutua?

Häiden juhlapukeutumisen tärkein sääntö on, että hääparilta ei saa viedä huomiota. Pukeudu juhlavaan asuun, mutta pidä mielessä kirjoittamattomat, väreihin liittyvät säännöt. Huomioi myös minä vuodenaikana häät järjestetään ja kuinka kauan ne kestävät, jotta osaat valita asun, jossa on mukava juhlia koko päivän.


Pidä värit mielessä

Juhlapukeutumisen värivalintaan liittyy perinteitä, jotka kannattaa pitää mielessä asua valitessa. Jos olet epävarma jostakin väristä tai voitko käyttää sitä juhlapäivänä, varmista asia hääparilta itseltään. Saattaa olla, että pari ei välitä perinteistä vaan antaa vieraiden pukeutua haluamallaan tavalla.

Der findes forskellige vaske- og rensesymboler, og vi har samlet dem alle i vores vaskeguide, hvor du kan læse om dem hver især.


Saako häihin pukeutua valkoiseen?

Lyhyt vastaus on: ei. Kirjoittamaton sääntö valkoisesta väristä on melko yksinkertainen – valkoinen puku on varattu morsiamelle, ja naispuolisena vieraana sinun tulisi välttää valkoisen sävyistä asua kokonaan. Jotta morsian tuntisi itsensä erityiseksi, vain hän pukeutuu tänä päivänä valkoiseen.


Saako häihin pukeutua mustaan?

Musta ei ole häihin soveltuva väri. Tällaisessa tilanteessa musta yhdistetään suruun, mikä on vastakohta sille tunteelle, jonka häiden pitäisi herättää. Jos päätät käyttää klassista väriä esimerkiksi hameessa, sinun kannattaa yhdistää se eriväriseen yläosaan – kunhan et käytä pelkästään mustaa.


Saako häihin pukeutua punaiseen?

Saatat ajatella, että punainen sopii hyvin rakkauden juhliin, kuten häihin, mutta itse asiassa sitä pitäisi välttää. Sanotaan, että punainen mekko kertoo, että olet sulhasen rakastajatar tai että haluat vietellä hänet. Yhä useammat häävieraat kuitenkin hyväksyvät punaisen värin – tarkista asia kuitenkin morsiusparilta, ennen kuin ilmestyt paikalle punaisessa mekossa.


Vain morsian on juhlien keskipisteenä

Jos pidät mielessä mitä värejä juhla-asussa kannattaa välttää, olet jo matkalla kohti onnistuneen asun valintaa. Vielä yksi tärkeä sääntö on kuitenkin syytä pitää mielessä: Morsiamelta ei saa viedä huomiota.


Ethän pukeudu liian paljastavasti, joten jätä lyhyet, läpikuultavat ja avonaisella kaula-aukolla varustetut juhlamekot toiseen kertaan. Jos olet epävarma, sopiiko valitsemasi mekko häihin, pyydä morsiamelta mielipidettä. Juhlat ovat hänen ja hänen puolisonsa, joten morsian osaa arvioida mekon soveltuvuuden parhaiten.

Vinkkejä juhla-asun valintaan

Naisena on pidettävä perinteet ja kirjoittamattomat säännöt mielessä, mutta juhla-asun valintaan liittyy myös paljon mahdollisuuksia.


Jos perinteet ja säännöt tiivistetään mahdollisimman yksinkertaiseen muotoon, suosittelemme sinua valitsemaan hillityn värinen ja tarpeeksi peittävä mekko, jonka helma ulottuu polven alapuolelle.


Tanssimiseen soveltuva mekko

Midimekon helma ulottuu yleensä polveen tai hieman sen alapuolelle. Naisellinen ja tyylikäs midimekko on naispuoliselle vieraalle oiva valinta, sillä siinä on myös mukava tanssia aamun pikkutunneille asti ilman pelkoa siitä, että helman päälle astutaan tanssin lomassa. Midimekko on hyvä ratkaisu kesähäihin, jossa aurinko saattaa lämmittää yllättävänkin paljon.

Pitkä mekko kesään ja talveen

Juhlamekon valinta ei voi mennä pieleen, jos häihin pukeutuu maksimekkoon. Pitkähelmainen mekko on elegantti valinta, ja värivaihtoehtoja ja malleja on loputtomasti. Maksimekko on tyylikäs olematta liian huomiota herättävä. Viimeistele asu näyttävin koruin ja stilettikoroin luodaksesi juhlava kokonaisuus tai yhdistä mekko mataliin sandaaleihin ja luonnolliseen meikkiin, jos haluat juhlia hillitymmässä lookissa.

Värejä juhlaan

Kuten aiemmin kerroimme, häissä kannattaa välttää tiettyjä värejä mutta sallittuja värejä on senkin edestä. Häät ovat hyvä tilaisuus pukeutua vaatekaapin värikkäimpään mekkoon, mutta pidä silti mielessä, että morsian on juhlien keskipiste. Valitse esimerkiksi kesäinen, naisellinen mekko, kuten sininen pitsimekko, kukallinen mekko tai vaaleanpunainen pliseerattu mekko.

Shapewear – korosta vartalosi hyviä puolia

Kun olet löytänyt juhliin sopivan mekon, kannattaa katse suunnata muotoileviin alusvaatteisiin. Muotoilevat shapewear-vaatteet puetaan juhlamekon alle, jolloin ne luovat vartalolle upean muodon mukavuudesta tinkimättä. Shapewear-alusmekko tai shapewear-shortsit varmistavat, että mekko istuu kauniisti.

Vaihtoehtoja mekolle

Juhliin ei ole aina pakko pukeutua mekkoon. Juhla-asun voi yhtä hyvin koostaa tyylikkäistä puvunhousuista, joihin yhdistetään naisellinen toppi tai klassinen kauluspaita. Housut voi myös halutessaan korvata hameella. Tyylikäs haalari on niin ikään vaihtoehto mekolle.

Vuodenaika ja mukavuus

Valitsetpa juhliin mekon, housupuvun tai jonkin muun asun, kannattaa juhlien vuodenaika huomioida asua valitessa. Kesähäitä on mukava juhlia kepeässä ja kevyessä asussa, kun taas talvihäihin valitaan lämpimämpi asu.


Häät tapaavat kestää useita tunteja, joten valitse asu, jossa on mukava juhlia koko päivän.


Täydellinen istuvuus

Riippumatta siitä onko valintasi pitkä mekko, värikäs mekko tai jokin muu juhlamekko, asun istuvuus on yksi tärkeimmistä huomioitavista asioista. Valitse vartalotyypillesi sopiva asu, jotta voit korostaa parhaita puoliasi.


Viimeistele asusteilla

Voit antaa asullesi loppusilauksen viimeistelemällä se erilaisin asustein.


Neutraalin väriseen mekkoon voi esimerkiksi yhdistää värikkäät kengät, jos haluat tuoda asuun pientä piristystä. Myös korujen ja hiuskoristeiden avulla voit tehdä asusta vielä juhlavamman.


Juhlavan lookin viimeistelee tyylikäs kampaus ja upea meikki. Jos olet rohkealla tuulella, tee meikistä tavallista värikkäämpi.


Toivotamme sinulle ihania juhlia!