Pellavamekot – kesän luottotuote

Pellavamekot – kesän luottotuote

Olemme kaikki kokeneet ne helteisimmät kesäpäivät, jolloin kuumuus paahtaa niin, ettei tekisi mieli pukea mitään päälle. Olitpa sitten kotona tai lomamatkalla, vaatevalintasi on mukautettava kuumimpiinikin lämpötiloihin.


Vaatteiden materiaalivalinnat voivat auttaa paljon erilaisiin lämpötiloihin sopeutumisessa. Autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan mekon ja materiaalin. Pellavaa ei turhaan yhdistetä kesään – se on erinomainen materiaalivalinta kesän vaatetukseen useistakin syistä.


5 hyvää syytä valita pellavamekko

Pellava on erityisesti kesään sopiva materiaali, ja pellavaisen kesämekon valinnassa on monenlaisia etuja.


1. Hyvä hengittävyys

Pellava on erityisen ihanteellinen materiaali kesään sen erinomaisen imukyvyn ansiosta. Se pystyy imemään jopa 20 % painostaan ilman, että se tuntuu kostealta tai epämukavalta. Pellavamekko tuntuu siis aina kuivalta ja mukavalta päällä. Tämän lisäksi pellavalla on myös useita muita lämpötilaa sääteleviä ominaisuuksia, jonka ansiosta sitä voi hyvin käyttää sekä kesällä että talvella.


2. Hypoallergeeninen materiaali

Mikäli kärsit allergioista tai herkästä ihosta, pellava on sinulle ihanteellinen materiaali. Erinomaisen imukykynsä ansiosta pellavainen mekko ei kastu, mikä estää bakteerien kasvun. Lisäksi pellavakangas valmistetaan useimmiten ilman kemikaaleja ja torjunta-aineita. Pellava on siten erinomainen vaihtoehto allergiaherkälle iholle.


3. Luonnollinen ja kestävä

Pellava on hyvin kestävä materiaali esimerkiksi puuvillaan verrattuna. Pellava on luonnonmateriaali, joka on valmistettu luonnostaan vahvoista luonnonkuiduista. Tämä takaa pellavamekolle luonnollisen lujuuden, minkä ansiosta se myös kestää pidempään. Vahvat kuidut takaavat myös, ettei mekkosi menetä muotoaan pesun jälkeen. Itse asiassa materiaali päinvastoin paranee jokaisen pesu- ja käyttökerran jälkeen.


4. Käytön myötä pehmeämpi ja parempi

Pellava on yksi harvoista materiaaleista, joka paranee käytön myötä. Kangas voi aluksi tuntua hieman jäykältä, mutta sen käyttöä ei tarvitse arkailla. Mitä enemmän materiaalia käytät sitä pehmeämmäksi ja mukavammaksi se muuttuu.


5. Vähäinen hoito

Pellavan hyvä puoli on myös se, että siinä saa olla muutama ryppy siellä tällä, eikä sitä tarvitse silittää. Rypyt vain tuovat esiin pellavan luonnollisen, hieman karhean rakenteen, joka on osa pellavamekon viehätystä. Helppohoitoisuutensa ansiosta pellavamekko on siis aina hyvä valinta mukaan lomamatkalle.

Pluskokoiset pellavamekot

Totuttuasi pellavan käyttöön ja sen moniin hyviin puoliin, siitä on vaikea luopua – erityisesti kesäpukeutumisessa. Suurin osa pellavamekoista on malliltaan väljästi-istuvia, jonka ansiosta ne sopivat erinomaisesti kaiken muotoisille ja kokoisille naisille. Tämän lisäksi pellava tuntuu aina kevyeltä ja mukavalta päällä. Pellava on siten harvoin huono valinta mukavaan ja kestävään pukeutumiseen.


Mikäli et ole pellavan suurin ystävä, mutta haluaisit silti mielelläsi nauttia sen loistavista ominaisuuksista, meillä on sinulle erinomainen vaihtoehto. Pellavan ja puuvillan sekoituksessa yhdistyvät molempien materiaalien parhaat puolet.


Alla näet valikoiman pellavamekkoja sekä 100 % pellavasta, että pellavasekoitteesta. Onko mielessäsi tietynlainen mekko? Ehkä etsit hihatonta, pitkää tai napitettua pellavamekkoa. Mitä ikinä etsitkään, laajasta valikoimastamme löydät varmasti mieleisesi.

Miten hoitaa pellavamekkoja

Huolimatta siitä, että pellava on hyvin kestävä materiaali, hyvällä huolenpidolla se kestää vielä pidempään. Hyvän hengittävyytensä ansiosta pellavaa ei tarvitse pestä yhtä usein kuin esimerkiksi useita synteettisiä materiaaleja. Mikäli kangas ei ole likainen tai haiseen vain hieman, pellavamekon voi helposti tuulettaa puhtaaksi raikkaassa ilmassa.


LUE: vinkkimme lempivaatteidesi käyttöidän pidentämiseen


Mikäli sinun on pestävä pellavamekkosi, tarkista ensin vaatteen pesuohjeet. Mekon pitkäikäisyyden ja laadun säilyttämiseksi on erityisen tärkeää, että ne pestään oikealla tavalla. Lue lisää pesuoppaastamme täältä.


Kesäiset pellavatuotteet

Mikäli et ole kesämekkojen ystävä tai haluat vain jonkin pellavaisen vaihtoehdon lämpimiin kesäpäiviin, valikoimastamme löytyy loistavia vaihtoehtoja. Etsitpä sitten mukavia väljästi istuvia shortseja, kauniita ja tyylikkäitä kaksiosaisia asuja tai siistejä yksinkertaisia housuja, löydät ne kaikki valikoimastamme monissa eri väreissä.