Kesän 2024 mekot

Kesän 2024 mekot

Kesä on ovella, ja viimeistään nyt on aika löytää täydellinen kesämekko. Olitpa sitten menossa juhliin, rannalle tai vain halutessasi täydennystä vaatekaappiisi, meiltä löydät tarvitsemasi mekon. Kesämekot ovat olennainen osa naisten vaatekaappia ja löydät mekkoja meiltä monissa eri tyyleissä.Tarjoamme tässä tarvittavat tiedot kesämekkosi valintaan. Mekkoa valitessasi sinulla on varmastikin mielessä monia kriteereitä – jotkut niistä harkitumpia kuin toiset. Erilaisilla mekkomalleilla sinulla on mahdollisuus tuoda esiin kaikki hyvät ominaisuutesi, ja oikean istuvuuden ansiosta tunnet olosi vielä paremmaksi. Toinen tekijä, jolla on merkittävä vaikutus mukavuuteen, on kesämekon materiaali. Olemme koonneet kaiken yhteen tässä artikkelissa.


5 suosittua kesämekkoa vuonna 2024

On olemassa lukuisia erilaisia tyylejä, istuvuuksia ja malleja, ja voikin olla vaikeaa löytää omaan vartaloon ja tyyliin sopivaa mekkoa. Jotta löytäisit oikean mekon, olemme koonneet katsauksen suosituimpiin kesämekkoihin vuodelle 2024.

1. Hihaton mekko

Hihaton mekko sopii täydellisesti kesämekoksi. Kuumina kesäpäivinä on mukavaa paljastaa käsivarret ja hartiat, ja vähemmän lämpiminä päivinä voit käyttää mekon alla t-paitaa tai ohutta puseroa. Hihaton mekko on saatavana kaikenlaisissa väreissä, pituuksissa ja ilmeissä, joten voit käyttää mekkoa haluamallasi tavalla.

2. Kietaisumekko

Viehättävä muotoja korostava mekko, joka korostaa vyötäröäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Monipuolinen vaatekaapin perusosa, jota voit käyttää hääjuhlissa, lomalla tai toimistossa. Jos haluat tehdä mekosta naisellisemman, voit korostaa vyötäröä esimerkiksi vyöllä.

3. T-paitamekko

T-paitamekko istuu rennosti ja sen voi helposti asustaa erilaisiin tilaisuuksiin. Luodaksesi rennon arkiasun voit yhdistää sen tennareihin, leggingseihin ja farkkutakkiin tai käyttää vain sellaisenaan.

4. Maksimekko

Maksimekko on ehdoton valinta vaatekaappiisi. Sen voi helposti pukea juhliin tai yhdistää tavalliseen arkiasuun matalien kenkien kanssa. Mekon voi asusta hetkessä eri tilaisuuksiin yhdistämällä sen oikeanlasiin kenkiin ja asusteisiin.

5. Pitsimekko

Pitsimekko on monella tapaa ihanteellinen kesämekko. Pitsi tekee mekosta sekä käytännöllisen että esteettisen. Lämpiminä kesäpäivinä nämä ominaisuudet tekevät mekosta hieman kevyemmän ja tuovat asuun naisellisuutta. Lisää lenkkarit ja farkkutakki, niin saat täydellisen arkiasun. Jos olet suuntaamassa juhliin, voit nopeasti ja helposti tyylitellä mekkoa korkokengillä ja koruilla. Pitsimekko antaa sinulle siis runsaasti vaihtoehtoja - vain oma mielikuvituksesi on rajana.

6. Paitamekko

Paitamekko on erittäin suosittu, sillä sitä voi käyttää missä tahansa kesäisessä tilaisuudessa. Mekon pituuden ja klassisen paitakauluksen yhdistelmä tekee siitä monipuolisen. Toimistossa voit käyttää sitä vyön kanssa korostaaksesi vartaloasi ja jos haluat tyylitellä, voit yhdistää sen farkkutakin tai bleiserin kanssa. Lähtiessäsi lomalle, pue se väljästi ja lisää asuun sandaalit ja aurinkolasit. Mahdollisuuksia on loputtomasti.

Piristä kesämekkoa asusteilla

Täydellisen kesämekon löydettyäsi on aika etsiä yhteensopivat asusteet. Olitpa menossa kaupungille, rannalle tai minne tahansa, on tärkeää panostaa asusi yksityiskohtiin ja auringolta suojautumiseen – voit tietenkin tehdä tämän tyylikkäästi. Täydennä asuasi kesäisillä asusteilla kuten aurinkolaseilla, sandaaleilla, koruilla ja laukuilla. Voit lisätä muutaman asusteen, jos haluat pitää asusi yksinkertaisena tai useamman asusteen tehdäksesi asustasi entistä persoonallisemman.


Aurinkolasit

Aurinkolasit ovat välttämätön osa tyylikästä kesäasua. Ne eivät vain suojaa silmiäsi, niillä voit myös ilmaista omaa tyyliäsi. Valikoimastamme löydät eri tyyliset, muotoiset ja väriset aurinkolasit, joista voit valita asuusi parhaiten sopivat.


Korut

Korut ovat helppo tapa lisätä asusi persoonallisuutta ja piristää tavallisia kesämekkoja. Yleensä sanotaan, ettei erilaisia metalleja saisi koruissa yhdistää, mutta tämän kauden trendi on kuitenkin yhdistellä rohkeasti kultaa ja hopeaa. Mikään ei estä sinua luomasta haluamiasi yhdistelmiä ja piristämästä asuasi omalla persoonallisella tavallasi.


Laukut

Laukku on monien naisten mielestä kaikkein tärkein asuste. Missä liikutkin, on kätevää kantaa kännykkää, avaimia ja lompakkoa helposti mukana. Laukun ei kuitenkaan ole oltava vain käytännöllinen vaan myös tyylikäs ja persoonallinen lisä asuusi.


Sandaalit

Yhdistämällä kesämekon klassisiin sandaaleihin luot helposti siistin mutta rennon arkiasun. Korolliset juhlasandaalit taas sopivat hyvin kesämekon pariksi erilaisiin kesäisiin juhlatilaisuuksiin. Sandaalit lisäävät tyylikkään yksityiskohdan ja ovat kaiken lisäksi mukavat jalassa.

Kesän suosikkimateriaalit

Valitessasi kesämekkoja vaatekaappiisi on tärkeää kiinnittää huomiota niiden materiaaleihin. Kevyet materiaalit, kuten puuvilla, pellava ja viskoosi sopivat erinomaisesti kesään niiden hengittävyyden ja kosteutta siirtävien ominaisuuksien ansiosta. Materiaalit säätelevät siten hyvin lämpötilaa, minkä ansiosta voit tuntea olosi niissä mukavaksi jopa kuumina hellepäivinä.Puuvilla

Puuvilla on tunnetuin vaatteiden valmistukseen käytetty luonnonmateriaali. Puuvilla on sekä hengittävää että pehmeää, mikä tekee siitä erittäin miellyttävän materiaalin käyttää. Hengittävyytensä ja korkean kosteuden imemiskykynsä ansiosta materiaali sopii erityisen hyvin käytettäväksi kesällä.


Pellava

Pellava on luonnonmateriaali, joka sopii hyvin käytettäväksi ympäri vuoden sen lämpötilaa säätelevien ominaisuuksien ansiosta – se lämmittää talvella ja viilentää kesällä. Se voi myös imeä kosteutta 20 % painostaan kankaan muuttumatta märäksi, minkä ansiosta se tuntuu aina kuivalta ja mukavalta päällä. Pellava on erityisen sopiva valinta, jos sinulla on allergioita tai herkkä iho.


LUE: 5 hyvää syytä valita pellavamekko


Viskoosi

Viskoosi muistuttaa puuvillaa monin tavoin, sillä myös se on valmistettu luonnollisista raaka-aineista. Viskoosin pehmeys tuntuu miellyttävältä ihoa vasten ja kangas laskeutuu vartalolle kauniisti joustavuutensa ansiosta. Lisäksi viskoosi imee sekä kosteutta että lämpöä kehosta, minkä ansiosta se on erityisen hyvä materiaali kesävaatteisiin.


Kesämekkojen hoito ja ylläpito

Mitä parempaa huolta pidät vaatteistasi, sitä kauemmin ne kestävät. Esimerkiksi yhden käyttökerran jälkeen, voit tuulettaa mekkosi sen pesemisen sijaa. Mikäli mekko tarvitsee pesua, on tärkeää noudattaa sen omia pesuohjeita. Pesuoppaastamme voit lukea lisää. Rypistymisen estämiseksi, suosittelemme ripustamaan mekon kuivumisen ajaksi henkariin.


Kesämekkojen säilytys

Vaatekaapilla on tärkeä rooli, sillä ei ole yhdentekevää, miten vaatteitamme säilytämme. Vaatekaapissa vaatteet pysyvät sekä viileässä että suojassa auringon valolta, mikä pidentää niiden käyttöikää. Mekkoja on suositeltavaa myös säilyttää henkareissa, mutta on tärkeää huomioida, etteivät ne roiku henkareissa liian tiukasti, sillä silloin ne saattavat hankautua ja siten kulua nopeammin.


LUE MYÖS: vinkkimme suosikkivaatteidesi käyttöiän pidentämiseen