Pesuopas

Oletko epävarma siitä, miten vaatteitasi tulee hoitaa? Saat apua tästä oppaasta!


Suosittelemme aina, että noudatat vaatteissa olevia pesuohjeita välttääksesi vaatteidesi kulumisen tai kutistumisen pesussa. Täältä löydät selityksen jokaiselle pesumerkinnälle, jotta tiedät, miten vaate tulee pestä. Jos kuitenkin käy niin, että ostat Zizziltä vaatteen, jossa on pesumerkintä, jota listassa ei ole kuvattu, olet lämpimästi tervetullut ottamaan meihin yhteyttä.


Yleisesti ottaen on hyvä idea pestä uudet vaatteet ennen käyttöä. Mitä parempaa huolta pidät vaatteistasi, sitä enemmän iloa ostoksesta on sinulle.Luonnonmateriaalit

Jos omistat luonnonmateriaaleista, kuten villasta ja silkistä tehtyjä vaatteita, huomaathan, että on suositeltavaa käyttää pesuainetta, joka on tehty tämän tyyppisille materiaaleille. Luonnonmateriaaleja ei voi myöskään värjätä samalla tavalla ja yhtä tehokkaasti kuin keinotekoisia materiaaleja. Siksi värien intensiteetti saattaa haalistua vähitellen riippuen siitä, miten usein vaatetta käytetään ja pestään. Haalistuminen ei kuitenkaan ole äkillistä ja voimakasta. Viskoosia tulee käsitellä luonnonmateriaalina.


Helmet, paljetit, kirjonnat yms

Jos vaate on pestävä koneessa, suosittelemme, että käytät pesupussia. Näin pesusta tulee hellävaraisempi vaatteelle ja sen yksityiskohdille. Huomaa, että tämän kaltaiset yksityiskohdat ovat usein käsintehtyjä ja näinollen erityisen herkkiä.
Pesumerkinnät


Normaali konepesuohjelma

Koneen rumpu täytetään normaalisti. On suositeltavaa, että kuivien vaatteiden ja rummun yläreunan väliin tulisi jättää tilaa noin kämmenenleveyden verran. Seuraa aina valmistajan ohjeita lämpötilan suhteen.
Hellävarainen konepesuohjelma
Täytä kone ainoastaan puoliväliin asti hienopesua vaativia vaatteita pestäessä.
Erittäin hellävarainen konepesuohjelma/hellävarainen villapesuohjelma
Täytä ainoastaan yksi kolmasosa koneesta. Voit myös käyttää joko pesupussia tai villa/silkkipesuohjelmaa jos vaatteet on tehty näistä luonnonmateriaaleista. Muista, että myös pesuohjelman linkouksen on oltava erityisen hellävarainen.

Käsinpesu

Käsinpesun maksimilämpötila on 40 astetta - sinun on pystyttävä laittamaan kätesi veteen. Ole varovainen sekä pestessäsi että vääntäessäsi vettä vaatteesta. Vaate on todennäköisesti herkkä tai siinä on yksityiskohtia, jotka voivat rikkoontua kovakouraisessa käsittelyssä.

Vesipesu kielletty


Valkaisumerkinnät


Valkaisu sallittu
Huomaa, että kaikenlainen valkaisu on vaatteelle raskasta ja ajan myötä heikentää sen kuituja ja vähitellen pilaa sen. Käytä valkaisua ainoastaan, kun sitä todella tarvitaan.

Vain happivalkaisu sallittu
Valkaisu kielletty


Kemiallisen pesun merkinnät


Kemiallinen pesu hiilivedyllä
Varovainen kemiallinen pesu hiilivedyllä
Kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä tai hiilivedyllä
Varovainen kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä tai hiilivedyllä
Kemiallinen pesu kielletty
Ammattimainen kemiallinen vesipesu

Varovainen ammattimainen kemiallinen vesipesu
Erittäin hienovarainen ammattimainen kemiallinen vesipesu


Kuivaussymbolit


Varovainen rumpukuivaus (alempi lämpötila)
Normaali rumpukuivaus
Ei rumpukuivausta
Ripustetaan vettävaluvana

Ripusta vettävaluva vaate niin, että se riippuu vapaasti kuivauksen ajan
Tasokuivaus
Asettele vaate tasaiselle alustalle esim. pyyhkeen päälle kuivauksen ajaksi
Ripustuskuivaus

Käytä kuivaustelinettä tai vastaavaa
Kuivaus sisätiloissa, suojassa auringonvalolta


Silitysmerkinnät


Silitys alhaisella lämpötilalla

Enintään 110 astetta (ensimmäinen piste silitysraudassa)


Vaate ei todennäköisesti kestä höyryä, joten ole varovainen sen suhteen. Mikään tekstiili ei kestä pitkäaikaisia korkeita lämpötiloja ja lämpötilan noustessa myös vaatteen vahingoittumisriski kasvaa.

Silitys keskilämpötilalla

Enintään 150 astetta (toinen piste silitysraudassa)


Mikään tekstiili ei kestä pitkäaikaisia korkeita lämpötiloja ja lämpötilan noustessa myös vaatteen vahingoittumisriski kasvaa.

Silitys korkealla lämpötilalla

Enintään 200 astetta (kolmas piste silitysraudassa)


Mikään tekstiili ei kestä pitkäaikaisia korkeita lämpötiloja ja lämpötilan noustessa myös vaatteen vahingoittumisriski kasvaa.

Silitys kielletty