Kestävämpi valinta

Me Ball Groupilla pyrimme jatkuvasti kehittämään tuotteita, jotka paitsi vastaavat asiakkaidemme tyylitajua, myös täyttävät heidän vaatimuksensa laadun ja kestävän kehityksen suhteen. Zizzillä shoppaillessasi olet ehkä jo huomannut pienen 'Kestävä'-merkinnän joidenkin tuotteiden kohdalla. Me uskomme, että kestävyyden ydin on laadussa ja tuotteissa, joita käyttäjä pitää, huoltaa ja rakastaa vuosien ajan. Lisäksi pyrimme tietysti jatkuvasti lisäämään valikoimaamme tuotteita, joiden materiaali on valmistettu kestävän kehityksen mukaisista raaka-aineista. Siten tiedostavilla asiakkaillamme on myös valinnanvaraa.

Kun näet merkinnän “Kestävämpi valinta", se tarkoittaa, että vaate sisältää vähintään 30% ympäristöystävällisiä kuituja. Monissa tapauksissa tuote voi sisältää enemmän, jopa 100%, mutta näet tarkemmat tuotetiedot tuotekuvauksesta. 'Kestävä'-merkinnän nähdessäsi tiedät, että tuotteen valmistukseen on käytetty vähintään 30 % kestävän kehityksen mukaisia kuituja. Monissa tapauksissa määrä voi olla isompi, jopa 100 %, mutta voit lukea siitä lisää jokaisen tuotteen kuvauksesta erikseen.

Luomupuuvilla

Luomupuuvilla on kasvatettu ilman torjunta-aineita tai geneettisesti muunneltuja organismeja. Näin se on tavallista puuvillaa ympäristöystävällisempi vaihtoehto.​​​​​​​

TEE KESTÄVÄMPI VALINTA

LENZINGTM
ECOVEROTM
viskoosi

LENZING™- ja ECOVERO™-merkkiset viskoosikuidut ovat peräisin luonnonmetsistä. Ne tuotetaan ympäristöystävällisesti prosessissa, joka kuluttaa jopa 50 % vähemmän energiaa ja vettä kuin perinteiset viskoosityypit. LENZING™ ja ECOVERO™ ovat Lenzing AG:n tuotemerkkejä.

TEE KESTÄVÄMPI VALINTA

Kierrätetty polyesteri

Kierrätetty polyesteri on tavallisesti valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista, mutta sitä voidaan valmistaa myös kierrätetyistä polyesterivaatteista. Kutsumme tätä kestäväksi kehitykseksi, koska valmistuksessa ei käytetä uusia raaka-aineita tai luonnonvaroja.

TEE KESTÄVÄMPI VALINTA

Lyocell

(TENCELTM)

TENCEL™-merkkiset lyocell-kuidut ovat peräisin luonnonmetsistä, ja ne tuotetaan suljetussa prosessissa. Tämä tarkoittaa, että sekä vesi että liuottimet kierrätetään ja käytetään uudelleen yli 99-prosenttisesti. TENCEL™ on Lenzing AG:n tuotemerkki.

TEE KESTÄVÄMPI VALINTA

Kierrätetty nahka

Kierrätetty nahka on valmistettu nahasta, joka on ollut käytössä jossakin muussa tuotteessa ennen sen päätymistä uuteen vaatteeseen tai asusteeseen. Kierrätetty nahka voi olla peräisin esimerkiksi huonekaluista tai vaatteista. Täysin uuteen nahkaan verrattuna kierrätysnahan käyttö säästää vettä sekä vähentää kemikaaleja ja jätteen määrää. Siksi sen käyttö on uutta nahkaa ympäristöystävällisempää.

TEE KESTÄVÄMPI VALINTA