KAUPUNKIOPAS

Tervetuloa Kööpenhaminaan

Pääkaupungeilla on aina oma, erityinen hohtonsa – ja me todella rakastamme omaa Tanskan pientä pääkaupunkiamme. Sen nimi on tietenkin Kööpenhamina ja seuraavassa annamme sinulle joitakin vinkkejä siihen, missä yöpyä, syödä ja shoppailla. Lähde mukaamme kiertoajelulle tähän kiehtovaan kaupunkiin.

Yöpyminen

Kaupunki on tietenkin täynnä hotelleja, mutta me pidämme erityisesti Brøchner Hotelseista. Valitsit sitten Hotel SP34:n, Hotel Denmarkin, Hotel Avenuen tai Hotel Astorian, varmistat itsellesi aina upean sijainnin, ihanan (luomu-) aamiaisen ja paljon muita yksityiskohtia, joten saat rahoillesi täyden vastineen.

Lue lisää hotelleista täältä: www.brochner-hotels.com

Brunssi/lounas

Me söisimme brunssia ja lounasta vaikka koko päivän! Siihen löytyy useita paikkoja ympäri kaupunkia ja suosittelemme ”Fars Dreng” –nimistä ravintolaa, jossa on hyvää kahvia ja runsas brunssivalikoima. Voit myös kokeilla Union Kitcheniä, jonka brunssi on kaupungin parhaiden joukossa.

www.farsdreng.com

www.theunionkitchen.dk

Illallinen

Tätä pitikin miettiä pitkään ja hartaasti, koska Kööpenhamina tarjoaa niin paljon mahtavia illallispaikkoja! Riippuen mielihaluistasi voit kokeilla jotakin näistä upeista paikoista, ne ovat kaikki hyvin johdetun Madklubben-konseptin omistajien ravintoloita.
Bistro de Luxe – tarjoilee pieniä, taiainomaisia annoksia. Hyvä laatu ja kohtuullinen hinta.Tony´s Havnegade – Moderni, italialainen ravintola, jonka ruoka maistuu erityisen hyvältäSteak Royal – Sinulle, joka rakastat pihvejä ja mahtavia lisukkeita.

www.madklubben.dk/bistro-de-luxe

www.madklubben.dk/tonys/

www.madklubben.dk/steak-royal/

Muotiostoksille

No, olisi hiukan pöyhkeää mainita kaikki Zizzi-myymälät. Niitä on kuitenkin muutama ja jos satut käymään kotoisassa Frederiksbergin kaupunginosassa, tutustu myös uuteen, vaikuttavaan konseptikauppaamme Frederiksberg Centeret –ostoskeskuksessa.Myös kaupungin keskustassa riittää shoppailtavaa. Strøget on kaupungin suurin kävelykatu ja sen varrella ja ympäristössä on runsaasti kauppoja. Magasin-tavaratalo Kongens Nytorv –aukion lähellä tarjoaa paljon eri merkkituotteita saman katon alla.

www.frbc-shopping.dk

www.magasin.dk

Sisustusostoksille

Tanskalainen suunnittelutyö on maailman kuulua, niin muodin kuin sisustuksen ja huonekalujenkin osalta. Jos olet innostunut näistä asioista, käy ihmeessä Illum´s Bolighus –tavaratalossa, aivan kaupungin keskustassa. Tässä kuitenkin varoituksen sana: Tästä paikasta on vaikea lähteä ilman pitkää toivelistaa, jossa on lukematon määrä koriste- ja sisustustavaroita kotiisi!

www.illumsbolighus.com

Kolme tärppiä

Nämä saattavat olla turistirysiä mutta hei – miksikäs ei!? Täytyyhän kaupungin nähtävyyksiä ihailla omin silmin ja ottaa pari kuvaakin Instagramiin, eikö totta? Kun tulet Kööpenhaminaan, käy katsomassa kaunista Nyhavnia. Se on yksi kaupungin ikonisimpia paikkoja ja lisäksi kirjailija Hans Christian Andersen asui siellä aikoinaan! Nykypäivänä kauniit vanhat talot veden äärellä on kunnostettu ja Nyhavn on täynnä baareja, ravintoloita – ja huikeaa tunnelmaa.

Tivoli on valtava huvipuisto keskellä Kööpenhaminaa, joten jos vuoristoradat ja vuodenaikojen mukaan vaihtuvat teemat ja koristelut ovat mieleesi, käy ehdottomasti Tivolissa. Voit myös vain nauttia näkymistä – Tivoli on henkeäsalpaava sekoitus merkittävää arkkitehtuuria, historiallisia rakennuksia ja kauniita puutarhoja. Yöllä tuhannet värivalot luovat satumaisen tunnelman, joka tekee huvipuistosta ainutlaatuisen elämyksen.

Saitko jo tarpeeksesi historiaan liittyvistä nähtävyyksistä? Kannattaa ehdottomasti käydä Papirøenin saarella. Se ei ole ollut toiminnassa vielä kauaa, mutta on jo tehnyt suuren vaikutuksen Kööpenhaminassa vieraileviin. Se on yksi vime vuosien suosituimmista kuvauskohteista Instagramissa. Yhteen kuhisevaan tilaan mahtuu 39 pientä ravintolaa, joiden ravintoloitsijat tulevat 13 eri maasta.  Ravintolat tarjoavat tarjoavat huimaavan valikoiman erilaisia ruokia ja juomia joka puolelta maailmaa. Jos sää suosii, voit myös nauttia ulkoilmatarjoilusta ja näkymästä. Papirøenilta näet oopperatalon ja Skuespilhusetin, joka on osa kuninkaallista teatteria sekä Kööpenhaminan sataman. Suosittelemme käymään, ihan vain tunnelmankin puolesta!

www.tivoli.dk

www.copenhagenstreetfood.dk/en

Lue lisää vinkkejä Kööpenhamina visiitille täältä:
​​​​​​​​​​​​​​www.visitcopenhagen.com